De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Voordelen van een affiliate webshop

Voordelen van een affiliate webshop 

Een Affiliate webshop laten maken heeft meerdere voordelen. Zo is het allereerst de manier om direct van start te kunnen gaan met het verkopen van affiliate producten. Vaak laat je de webdesigner het begin maken en vul je de rest op jouw tempo aan. Voordat je de producten toe kunt gaan voegen moet je op zoek gaan naar bedrijven. Er zijn verschillende bedrijven met hun eigen affiliate systeem, maar de meeste mensen werken met TradeTracker, Daisycon of Partnerize. Dit systeem beschikt namelijk over handige feeds die je direct kunt inladen op de webshop. Zo hoef je niet een voor een de artikelen toe te gaan voegen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens veel geld!

Hoger in de zoekmachine komen met een affiliate webshop 

Een affiliate webshop hoger in de zoekmachine krijgen is nog niet zo makkelijk. De meeste mensen besteden dit (gedeeltelijk) uit. Dit omdat een zoekmachine zoals Google of Bing honderden ranking factoren heeft. Voor een ervaren marketeer is dit al een uitdaging omdat het regelmatig veranderd laat staan voor jou als leek die net begint. Echter kun je bepaalde dingen wel zelf al doen.

Zo kun je zelf beginnen met het schrijven van SEO teksten. Daarnaast kun je ook Blogplaatsingen voor hogere positie in zoekmachine vinden op verschillende sites. De prijzen lopen uiteen van een paar euro tot honderden euro’s. Om kosten te besparen kan je het beste de teksten zelf schrijven. Echter is het ook niet geheel onverstandig dit uit te besteden. Het is namelijk belangrijker om een paar goede teksten te hebben als tientallen minder goede teksten. Hoe beter de tekst geschreven is des te beter hij wordt gewaardeerd. Natuurlijk moet je hier wel de nodige links naar jouw website in vermelden. Wij raden 2-3 links per blog maximaal aan. Dit om ervoor te zorgen dat de waarde goed en niet teveel verdeeld wordt.

Geld verdienen in je vrije tijd 

Met een affiliate webshop kun je in je vrije tijd lekker een zakcentje bijverdienen. Steeds meer Nederlanders zijn hiermee begonnen. Dit is natuurlijk ook wel nodig met de inflatie en stijgende energieprijzen. Daarnaast kost het niet al te veel tijd en kun je dit op jouw eigen tempo doen. Tevens is het ook heel makkelijk te doen. Zelfs voor de mensen die niet al te handig zijn met een computer.