De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Begin vandaag nog een affiliate webshop

Begin vandaag nog een affiliate webshop

Een Affiliate webshop beginnen is niet zo heel moeilijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt. Iedereen die een beetje handig met een computer is kan dit zo doen. Een van de leukste punten is dat je geen opstartkosten hebt. Het is namelijk niet nodig om bij de KVK ingeschreven te staan of een fysieke voorraad in te kopen. Als particulier kun je dus direct aan de slag.

Natuurlijk kunnen ook de mensen die niet zo handig zijn met de computer dit gaan doen. Zij moeten alleen even eenmalig investeren in een website design. Wij raden dan wel aan om voor een CMS systeem te kiezen. Hierin kunnen namelijk verschillende stijlen worden gemaakt die je kunt gebruiken. Deze kun je eenvoudig selecteren en vervolgens hoef jij alleen maar de teksten te gaan tikken. Gemiddeld gezien zijn de meeste mensen hier ongeveer 4 uurtjes per week zoet mee.

Content creation inschakelen 

Als je goed wil opvallen met een affiliate website dan kun je een Content creator inhuren. Hij of zij kan je helpen bij het schrijven van de teksten die uiteindelijk zorgen voor verkopen. Allereerst kijkt hij of zij naar de basis. Zo moet het SEO geoptimaliseerd zijn zodat het door de zoekmachine goed gevonden kan worden. Daarnaast is het ook wel fijn als er voldoende afbeeldingen of video’s bij staan. Tegenwoordig klikken wij die vaker aan als dat we hele teksten gaan lezen. Tevens is een juiste balans hierin cruciaal om de aandacht van de klant erbij te houden. Uiteindelijk moet er technisch ook nog het een en ander gebeuren. Denk hierbij aan het toevoegen van ALT tags aan afbeeldingen en het schrijven van de metagegevens. En zo zijn er nog tientallen factoren meer waarop de content creator goed weet in te spelen. Op de lange termijn zal je hier erg blij mee zijn!

Extern adverteren ja of nee? 

Uiteindelijk kun je met een affiliate website ook extern gaan adverteren. Echter zijn er wel een aantal haken en ogen hieraan. Zo moet je bij het affiliate netwerk checken of dit wel is toegestaan. Grotere bedrijven zijn hier vaak geen fan van. Dit omdat je dan voor hun de advertentie kosten ook opdrijft, terwijl jullie allebei willen scoren. De wat kleinere bedrijven staan het daarentegen vaak wel toe. Echter kan adverteren al snel veel geld gaan kosten, dus wij raden dit niet aan iedereen aan. De commissies die je verdient moeten natuurlijk wel opwegen tegen de kosten die je maakt met adverteren.