De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Waarom een affiliate website laten maken?

Waarom een affiliate website laten maken? 

Een Affiliate website laten maken gebeurd steeds meer binnen ons bedrijf. Dit komt omdat je op deze manier snel geld kunt verdienen, zonder er al te veel tijd in te hoeven steken. Hiervoor maken wij gebruik van de AffiliateHeld plugin voor WordPress. Deze stelt ons in staan om met een EAN code direct producten toe te voegen aan onze websites. Tevens kun je in ieder bericht of pagina met een shortcode meteen het juiste uiterlijk hiervoor bepalen. Je zult al snel zien dat er conversies komen. Afhankelijk van de producten die je gaat verkopen kunnen de commissies wel oplopen tot zo’n 12% bij de grotere webwinkels en 50% bij de wat kleinere bedrijven.

Het opzetten van een affiliate website is vaak binnen enkele dagen gebeurd. Als je eenmaal een design hebt laten maken in een CMS systeem dan kun je meteen aan de slag. Dit zijn tevens de enige opstartkosten die je hebt. Het kopen van een fysieke voorraad is dus verleden tijd. Wel zou je jouw website hoger in de zoekmachine kunnen krijgen door het uitbesteden van marketing. Echter raden wij dit pas na 6 maanden aan. Dit omdat je natuurlijk ook de tijd moet nemen voor een goede website en rankings zijn voor nieuwe websites moeilijk te beïnvloeden.

Zoekmachine optimalisatie voor affiliate marketing

Mocht je de website opgebouwd hebben naar jouw wensen dan kun je Zoekmachine optimalisatie uitbesteden. Met zoekmachine optimalisatie wordt er alles aan gedaan zodat je goed gevonden kunt worden in zoekmachines zoals Google of Bing. Daarnaast wordt er ook naar de technische kant van de website gekeken. Hoe sneller de website, hoe hoger de positie. Ook is het belangrijk om zogenaamde alt tags mee te geven aan de afbeeldingen. Hiermee kun je een stuk beter gevonden worden in Google Afbeeldingen. Tevens is een goede meta titel en omschrijving maken vaak nog een lastige klus. Dit is echter wel het belangrijkste element van de website. Dit is namelijk de tekst die wordt weergeven in de zoekmachine.

Aan welke kosten moet je denken?

De kosten voor een affiliate website zijn moeilijk te beschrijven. Als je alleen een template of design laat maken dan ben je voor een paar honderd euro wel klaar. Kies je ook voor het vullen van de website met teksten geschreven door een content creator dan verdubbeld dit bedrag zichzelf al snel. Echter kun je ook zelf een standaard template kopen voor WordPress, Joomla of een ander CMS systeem. Dit kost vaak niet meer als 100 euro, maar dan moet je wel nog alles zelf gaan installeren.