De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Geld verdienen met een affiliate website

Geld verdienen met een affiliate website

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een Affiliate website maken. Het is de manier om toch vanuit huis nog lekker een centje bij te verdienen. Daarnaast kost het de meeste mensen ook niet meer als 4 uurtjes per week om zo’n website of blog bij te houden. Dit omdat ze vaak kiezen voor een CMS website zoals WordPress of Joomla. Het enige wat je dan hoeft te doen is een leuk bericht te maken over een product wat je wil gaan verkopen. Dit kan een persoonlijke ervaring zijn, maar ook kun je het tot in het kleinste detail uitleggen. 

Door zoveel mogelijk gebruik te maken van unieke teksten kun jij simpel beginnen met het verkopen van producten van bijvoorbeeld een bol.com of Coolblue. In principe is het voor bijna iedere webwinkel in Nederland mogelijk om deel te nemen aan een affiliate programma. Na een jaartje kan het zomaar al 1000 euro per maand of meer opleveren. De enige opstartkosten die je hebt is het laten maken van een design. 

Natuurlijk kun je voor CMS systemen ook gewoon een template of thema kopen. Deze keuze moet je zelf maken, maar let wel op dat er veel bloatware bij zit. Dit kan ervoor zorgen dat de website minder snel laad. Vandaar dat je beter voor een paar honderd euro een custom made design kunt bestellen. Zo komen de klanten ook graag bij je terug. Want bij laadtijden langer als 5 seconden haakt 70% van de bezoekers al af.

Til je affiliate website naar het volgende level

Lees ons blog over de Voordelen betaalde blogs plaatsen om jouw affiliate website naar een hoger niveau te tillen. Het is belangrijk dat je goed leert te schrijven voordat je aan deze optie begint. In de meeste gevallen beginnen sommige met het inschakelen van een SEO tekstschrijver. Zo kunnen zij een beetje leren hoe je doelgericht voor de zoekmachine kunt gaan schrijven. Iedereen kan Nederlands schrijven, maar de zoekmachine houd vooral rekening met de interactie. Denk hierbij aan het gebruik van bepaalde zoekwoorden, maar ook de navigatie door de website heen. Neem bijvoorbeeld Google die kijkt voornamelijk naar alles wat het de klant of bezoeker oplevert. Een snelle website is daarvan een onderdeel, maar in 2 klikken op de juiste pagina komen ook.

Maak jij al gebruik van de AffiliateHeld plugin? 

Voor het maken van een affiliate website maken wij altijd gebruik van de AffiliateHeld plugin. Deze stelt ons namelijk in staat om op basis van een EAN code producten snel toe te voegen aan de website. Daarnaast kun je een shortcode genereren zodat hij ook in een specifiek bericht komt te staan. Vele mensen zijn uren bezig met het kopiëren van linkjes en het maken van buttons. AffiliateHeld zorgt ervoor dat dit niet meer nodig is. Je maakt een overzichtelijke lijst met een of meerdere producten. Maar daarnaast is dit ook nog eens meteen mooi vormgegeven.