De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Voordelen van interim werken

Je hoort steeds vaker dat mensen werken als interim professional, maar wat is interim precies? Wat houdt het in en waarom zou je werken als interim professional? In deze blog vertellen wij je wat interim werken inhoudt, wat de voordelen zijn en wat de verschillen zijn met andere arbeidsvormen. Lees snel verder om alles te weten te komen over interim werken.

Wat is interim werken?

Interim is een voorvoegsel dat je gebruikt om aan te geven dat iemand tijdelijk een functie invult. Een interim professional staat onder contract bij een detacheringsbureau. Het detacheringsbureau betaalt je salaris en het soort dienstverband kan vast of tijdelijk zijn. Je werkt via het detacheringsbureau op opdrachtbasis voor verschillende bedrijven. Zo kan het zijn dat je de eerste 5 maanden voor de Rabobank werkt en de overige 7 maanden van je contract voor Alfa. Interim werken kan binnen verschillende vakgebieden. Je ziet voornamelijk dat er vaker human resources werknemers interim werken. Interim HR is natuurlijk niet het enigste vakgebied. Zo kun je ook interim als financieel adviseur of als directeur.

Hoe werkt interim?

Het detacheringsbureau waar je aangemeld staat zoekt opdrachten die bij je passen en regelt voor je dat je op gesprek mag komen bij de bedrijven. Het detacheringsbureau koppelt een fieldmanager aan jou als interim professional zodat zij precies weten naar welke opdrachten zij moeten zoeken. Je bespreekt namelijk met je fieldmanager wat je groeipad is en welke soorten opdrachten je graag wilt doen. De fieldmanager maakt samen met jou een ontwikkelingsplan en biedt trainingen aan die je verder kunnen helpen in je carrière.

Waarom zou je interim gaan werken?

Interim werken is een goede manier om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied razendsnel te ontwikkelen. Je krijgt kijk binnen verschillende bedrijven en bouwt mede hierdoor een groot netwerk op. hier heb je momenteel niet alleen profijt van, maar ook later in je carrière. Ook ontdek je sneller wat echt bij je past omdat je verschillende opdrachten uitoefent. Tot slotte investeert het detacheringsbureau op verschillende manieren, zoals via de fieldmanager, in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

https://recruitmentcenter.nl/interim-hr/