De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat betekend CNC?

Heel veel mensen zeggen als iemand het heeft over CNC; ‘wat betekend CNC’. CNC is een afkorting voor Computer Numerical Control en is een benaming voor computergestuurde machines die worden gebruikt om materialen en halffabricaten te bewerken. Mensen kunnen CNC gestuurde machines zien in verschillende metaalproductiebedrijven, maar ook in andere productiebedrijven worden ze gebruikt zoals in de houtbewerking of in de glasbewerking.

 

Wat is het voordeel van CNC?

Het grootste voordeel van CNC is dat een groot deel van de machine geprogrammeerd kan worden en daardoor bewerkingen kunnen herhalen. Vanwege dit voordeel kan men met een CNC machine grotere series produceren van precies hetzelfde product. Hierdoor is deze machine heel erg geschikt voor heel veel bedrijven.

 

Techniek

De technologie ontwikkelt zich exponentieel. Heel veel mensen schrikken ervan als ze horen hoe goed en snel de technologie is. Veel mensen weten ook niet hoe afhankelijk wij zijn van de technologie. Voornamelijk maakt de marketing veel gebruik van de technologie door tools te gebruiken om consumenten over te halen om iets te kopen. Veel mensen weten dat bedrijven deze tools gebruiken, waardoor ze zich afschermen van bijvoorbeeld advertenties op televisie.

 

Er zijn verschillende ontwikkelingen die nu plaats vinden in de techniek. Op nummer een staat de data. Data is een hele grote database waar heel veel informatie wordt opgeslagen of tentoongesteld. Ook is privacy heel belangrijk. Vanaf 2019 zijn er verschillende privacywetten gemaakt, waardoor op veel verschillende vlakken rekening gehouden moet worden met de persoon waarvan iets is. Al met al zijn er veel ontwikkelingen in de technologie die later in de toekomst hopelijk veel voordelen gaan opleveren!

https://cncnederland.nl/cnc/