De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Als zzp’er minder werken en meer verdienen!

Ken je het verhaal dat je als zzp’er heel veel moet werken om hetzelfde te verdienen, dan dat je in loondienst deed? Dat klopt niet. Toch komt het wel ergens vandaan. Wat namelijk wel waar is, is dat zzp’er vooral in de eerste twee jaar vooral veel moeten werken en inderdaad vaak weinig verdienen.

Wat moet je dan doen?

Het is nog steeds een slimme zet om zzp’er te worden, want je kunt er inderdaad mee voor elkaar krijgen dat je minder hoeft te werken. En, je kunt er uiteindelijk meer mee verdienen. Natuurlijk is het wel afhankelijk, van wat jouw kwaliteiten zijn en wat jouw inzet is.

Hoewel er uitzonderingen zijn, is het slim om er wel vanuit te gaan, dat je pas vanaf het derde jaar winst gaat maken. In het tweede jaar is break-even mooi. In het derde jaar gaat het bloeien. Tenminste, meestal als het goed gaat…

Ben je in dat tweede of derde jaar? Dan verschuift de aandacht meestal naar slimmer werken. Dat is namelijk wat je moet doen om minder te kunnen werken en toch nog genoeg te verdienen. Ook moet je kijken naar jouw energielevel. Welke taken geven jouw energie en welke taken ben je liever kwijt dan rijk?

Salarisadministratie uitbesteden

Het is slim om taken die je niet liggen, uit te besteden. Het is niet voor niets dat ondernemers vaak hun salarisadministratie uitbesteden. Je moet namelijk keuzes gaan maken: welke taken leveren jou goed en veel geld op? Je moet zorgen dat je hier meer van krijgt. Welke taken kosten jou veel tijd en maken jou bovendien niet blij en leveren geen geld op? Die moet je minderen. Betekent dat voor jou ook de salarisadministratie uitbesteden?

Als jij steeds meer doet in waar je goed in bent en jij dus een meerwaarde biedt, dan doe je hier ook steeds meer ervaring in op. Dit betekent meestal dat je taken kunt bundelen. Met het bundelen van taken, kun je tijd besparen. Kijk ook naar hoe je slim kunt opschalen, als je dat wil. Want, dan kan het geld echt enorm binnen gaan stromen.

Samengevat? Alleen al met de onderstaande acties kun je veel bereiken:

  • De salarisadministratie uitbesteden
  • Zorgen voor meer werk waar je goed in bent.
  • Het bundelen van taken
https://boekhouderkaart.nl/boekhouding-uitbesteden/