De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Hoe werk je samen met de beste bedrijven?

Het komt maar al te vaak voor er iets in het bedrijf wordt uitbesteed en dat dit veel ergernis en ellende oplevert. Soms met klantverlies als gevolg. Dit zijn natuurlijk dingen die je wilt voorkomen. Het is dus belangrijk dat als je gaat samenwerken of dingen gaat uitbesteden dat je meteen de beste bedrijven eruit vist. Maar hoe vind je nu de beste bedrijven? Check het hier.

Casus professioneel schoonmaakbedrijf

Stel je bent op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf. Je wilt daarbij niet zomaar een schoonmaakbedrijfje, jij wilt een goed en professioneel schoonmaakbedrijf. Helaas heb je geen connecties in die wereld, dus voor jou is het nogal koffiedik kijken.

Wat kun je dan het beste doen? Je vraagt eerst een offerte op bij een professioneel schoonmaakbedrijf, maar één offerte is niet genoeg je vraagt dus bij drie bedrijven een offerte op. Vervolgens check de website van het schoonmaakbedrijf en kijk je naar eventuele reviews en referenties.

Het mooiste is natuurlijk als een bedrijf referenties heeft van bekende bedrijven. Dan kun je contact opnemen met een referentie. Op die manier heb je dus al een aardige indruk van het schoonmaakbedrijf.

Maak een slimme deal

Je moet nooit meteen jouw hele hand weggeven. Zorg dus eerst voor een proefperiode. Dan kunnen jullie even aan elkaar snuffelen. Het kan best zijn dat het een goed bedrijf is, maar dat de werkwijze van het bedrijf niet past bij jouw bedrijf. Het is dus slim om eerst een tijdelijke deal te maken.

Bevalt het wederzijds goed? Dan kun je meer stevige afspraken maken. Vaak krijg je dan ook interessante kortingen.

Niks blijft hetzelfde

Alles veranderd, jouw bedrijf en ook andere bedrijven. Het is dus belangrijk om, zo nu en dan, maar wel op een structurele basis, te evalueren hoe de samenwerking verloopt. Je ziet vaak dat er juist op langere termijn anders soms haarscheurtjes ontstaan, die kunnen uitmonden tot grote barsten en uiteindelijk tot een nare breuk. Dit kan heel vaak worden voorkomen, door vroegtijdige signaleren en er ook wat mee te doen.

Soms betekent dat ook dat je afscheid van elkaar neemt als samenwerkingspartner, maar dan is het in ieder geval op een nette manier gegaan.

https://schoonmaakkaart.nl/professioneel-schoonmaakbedrijf/