De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wie nodig je nu uit voor jouw 21e verjaardag?

Het is vaak een heel gedoe, de juiste mensen voor een feestje uitnodigen. Ga je alles in één keer vieren? Wie wil je eigenlijk niet uitnodigen, maar moet je voor jouw gevoel wel uitnodigen? Het zijn best lastige zaken. Jammer, om daarmee bezig te zijn. Want, het is natuurlijk een feest en nu heb je ineens stress over al dit soort zaken. Hoe pak je dit het beste aan? Hier wat tips.

Drama

Iedereen kent al die drama wel: die ene vriendin mag een vriend van jou niet. Jij vindt de nieuwe vriend van je zus een irritante vent. Jij weet dat jouw moeder geen zin heeft om haar ex-man, maar wel jouw vader, te zien. Hoe ga je daar in godsnaam mee om?

Neem geen drama aan

Een gouden regel is dat je drama moet laten, bij wie het hoort. Wil jij bijvoorbeeld wel jouw vader zien op jouw verjaardag, maar wil jouw moeder dan niet komen? Besef dan goed dat het jouw verjaardag is. Jij bepaalt de gastenlijst, niet jouw moeder. Het is haar drama, als ze dan niet wil komen is dat heel erg jammer, maar vooral voor haar. Zij ontneemt zichzelf ook de kans om op jouw verjaardag te komen.

Dit geldt dus ook, voor als een vriendin van jou een vriend van jou niet mag. Dat is haar drama, niet die van jou.

Drama van jou of jouw zus?

Hoe ga je dan om met de nieuwe vriend van jouw zus? Dat is eigenlijk wat lastiger. Maar, eigenlijk ook weer niet. Het is namelijk heel erg simpel. Wil jij jouw zus op jouw verjaardag? Dan nodig je ze dus beide uit. Hij hoort nu eenmaal bij haar. Hij zit nu eenmaal bij het pakketje in. Dit wil trouwens niet zeggen dat jij je alles moet laten welgevallen als hij er is. Als hij zich onuitstaanbaar gedraagt, dan mag je daar als gastvrouw gerust wat van zeggen. Doe het wel respectvol en met liefde. Jij hebt jouw huisregels en daar zal hij zich ook aan moeten houden.

Wie nodig je uit voor jouw 21 diner

Kortom wie nodig jij uit voor jouw 21e verjaardag? Onthoud maar goed dat het jouw feestje is, dus jij bepaalt het. Vaak is een 21 diner een hele leuke verbindende activiteit die bij iedereen in de smaak valt. Wat is 21 diner? Met 21 Diner komt er een kok bij jou aan huis, heerlijk al het eten koken voor jouw verjaardag. Gezellig! Met een volle mond, wordt ruzie al een stuk lastiger. Zeker als het eten superlekker is, komt dat wel goed.

https://chefstbl.com/2021/11/18/organiseer-je-21-diner-met-een-thuiskok-van-chefstbl/