De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat is een palletdoos?

Wil jij veel grote en zware producten verzenden? Dan heb je een grote kans dat je bij palletdozen uitkomt als verpakking. En dat is natuurlijk niet zomaar. Palletdozen, ook wel bekend onder de naam containerdozen, zijn een uitstekende verpakking voor het vervoer van grotere en zwaardere producten. Palletdozen, worden over het algemeen vervoerd op pallets. De onderkant van de doos komt dan ook bijna naadloos overeen met de afmetingen van een pallet. In dit blog vertellen we je wat meer over deze kartonnen krachtpatsers.

Verschillende soorten palletdozen

Hoe de palletdoos aan zijn naam komt? Doordat hij vaak op pallets wordt vervoerd en eigenlijk nagenoeg naadloos op een pallet past. Binnen de transportwereld, bevinden er zich nu eenmaal verschillende afmetingen pallets. Zo kennen we natuurlijk allemaal wel de europallet, met een oppervlakte van 120 x 80 cm. Natuurlijk kunnen we ook niet de oude, vertrouwde blokpallet vergeten, met afmetingen van 100 x 120 cm. Speciaal voor dit soort pallets, zijn er speciale palletdozen op de markt. Vanwege het feit dat de onderkant van de palletdoos, nagenoeg overeenkomt met de grootte van de pallet, staat de palletdoos bijzonder solide en stabiel.

Je doos snel opzetten zonder een tape dispenser

Palletdozen worden standaard plano geleverd. Dat is wel zo handig, want op deze manier nemen ze weinig ruimte in tijdens het transport. Ook nemen ze hierdoor weinig ruimte in jouw magazijn in. Maar hoe moet je dan zo’n palletdoos in elkaar zetten. Geen zorgen. Een palletdoos kan je heel simpel zelf in elkaar vouwen en ze zijn zelfdragend op zichzelf. Een tape dispenser en tape kun je dus in principe achterwege laten. Moet je echter per dag meerdere kleine kartonnen dozen op zetten? Dan werkt zo’n tape dispenser best wel prettig. Zorg er dan dus voor dat je een goede tape dispenser in het magazijn hebt liggen.

Hoeveel gewicht kan een palletdoos dragen?

Een palletdoos is natuurlijk een kartonnen doos van formaat. Soms gaan deze dozen wel enkele wekend of maanden op transport. Als je kostbare lading zo lang op transport gaat, moet je natuurlijk wel weten dat je een stevige kartonnen verpakking hebt. Met een stevige palletdoos kun je rekenen op veel draagkracht. Wist je namelijk dat palletdozen gemiddeld wel een gewicht van 300 tot 500 kg kunnen dragen? Het ligt er maar net aan hoe jij ze inpakt. Dankzij de hoge laadkracht, worden palletdozen ook wel gebruikt om machineonderdelen te vervoeren. Soms wel helemaal naar China! Dankzij het feit dat palletdozen niet zo zwaar zijn, betaal je minder portokosten. Handig toch?

Gebruik een palletdoos als omverpakking

Wil jij veel kleine kartonnen dozen op een eenvoudige manier verzenden? Dan kun je ook palletdozen gebruiken als omverpakking. Dit wordt zeker aangeraden wanneer je kostbare lading gaat verzenden. Een kostbare lading kan namelijk nogal eens nieuwsgierige ogen op een verkeerd idee brengen. En bovenal willen we bij onze kostbare lading natuurlijk diefstal voorkomen. Neem nu bijvoorbeeld dat jij kostbare computers gaat vervoeren? Gebruik dan een palletdoos als omverpakking en voorkom zo dat ze gestolen worden.

https://www.profipack.nl/tape-etiketten/tape-dispensers