De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat kan een advocaat arbeidsrecht voor u betekenen?

Advocaat; een van de meest oude beroepen van ons land. We kennen vast wel iemand in onze kringen die het is. Daarnaast zijn er vele soorten advocaten. Denk aan een strafrecht advocaat of een familierecht advocaat. Vergeet hierbij ook zeker niet de arbeidsrecht advocaat. Dit is een advocaat waar je wellicht wat sneller mee te maken kan hebben/ Maar wat doet een arbeidsrecht advocaat precies en wat zou deze voor jou kunnen betekenen? Dat lees je hieronder!

Wat doet een arbeidsadvocaat?

Arbeidsadvocaten zijn er niet per se alleen om de belangen van werknemers te behartigen. Werkgevers kunnen ook een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht, bijvoorbeeld bij het onderhandelen over een nieuwe cao. Dit betekent dat een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht zeker meer doet dan alleen bijvoorbeeld een arbeidsconflict oplossen. Het arbeidsrecht behandelt in principe alle juridische aspecten van het dienstverband, van ontslagzaken en loongeschillen tot het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten.

Je kunt een arbeidsadvocaat raadplegen als je niet zeker weet of je krijgt waar u recht op hebt, bijvoorbeeld als je denkt dat uw arbeidsovereenkomst niet geldig is of als je een arbeidsconflict hebt met je werkgever. Bij een arbeidsconflict is het aan te raden om altijd stappen te ondernemen.

Wat kan een arbeidsadvocaat voor je doen?

Kun jij als werknemer of werkgever hulp krijgen bij de volgende problemen? Dan is het inschakelen van een arbeidsadvocaat zeer raadzaam; bedrijfseconomische redenen, verstoorde arbeidsrelatie, disfunctioneren, reorganisatie, langdurige ziekte (van jezelf of van bijvoorbeeld een werknemer) of frequent ziekteverzuim, verwijtbaar handelen door de werknemer, gewetensbezwaar van de werknemer bij het werk of andere omstandigheden. Je kunt meerdere dingen verwachten wanneer je een arbeidsadvocaat inhuurt. Je kunt onder andere verwachten dat hij of zij je situatie optimaal begrijpt, jouw specifieke situatie vertaalt naar een zogenaamde juridische positie; jou deze juridische positie zo duidelijk mogelijk uitleggen en voor te leggen en hierna een goede inschatting maken van hoe haalbaar deze eisen en wensen zijn. De advocaat zal met het bespreken over wat je wenst daarna vertellen hoe je het beste deze situatie kunt aanpakken!

https://mediatorkaart.nl/arbeidsconflict/