De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Website zelf maken of laten maken?

Er zijn verschillende manieren om een website te maken. Bovendien is het ook steeds makkelijker geworden om zelf een website te maken. Als je bijvoorbeeld net voor jezelf begint, dan kun jij je afvragen of je zelf de website maakt of deze laat maken. Het kost nogal wat, een site laten maken. Toch kan het je ook enorm veel kosten, als je zelf een website gaat maken. Hier lees je over de voordelen en nadelen.

Wanneer kies je voor zelf een website maken?

Het is niet zo dat je in alle gevallen een website moet laten maken. Ben jij bijvoorbeeld handig in het programma Word en heb je redelijk goede computervaardigheden? Dan kun je mogelijk zelf jouw WordPress website maken.

Er zijn dan wel een aantal overwegingen die je mee moet nemen…

Tijd genoeg

Wil jij snel beginnen met jouw eigen bedrijf? Dan is uitbesteden wellicht slimmer. Als je zelf het maken van een website nog onder de knie moet krijgen, ben je toch al snel een tijd verder. Heb je er nog geen ervaring? Dan kan het zo zijn dat je een maand verder bent en de site dan nog niet naar wens is.

Eisen aan de site

Wil je dat de website alleen er maar is, als een soort visitekaartje? Zodat klanten jou weten te vinden, als ze naar jouw bedrijf zoeken? Dan is het goed mogelijk om de site zelf te maken. Dit zal immers niet zo’n technisch ingewikkelde website zijn.

Wil jij een site die ingesteld is op het krijgen van veel bezoekers en waarop bovendien de bezoekers ook actie moeten ondernemen: lid worden van een nieuwsbrief, klant worden, contact opnemen, etc.? Dan is het slimmer dat je de site laat maken.

Site laten maken

Een site laten maken is verstandig als je er ook conversie uit wil halen. Die kennis doe je namelijk niet in een weekje op. Daar komt meer bij kijken. Het voordeel van een site laten maken is bovendien dat die site uiteindelijk ook weer geld oplevert. Dus een site laten maken kun je ook zien als een slimme investering.

https://webdesignkaart.nl/website-laten-maken/