De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat kun je doen tegen de kou?

Je kent het wel: de vingers wit en gevoelloos of blauw aangelopen. Soms rood opgezwollen. Om te janken, zo zeer dat dit kan doen. Ben jij ook zo iemand die meteen in een winterslaap wil, zo gauw de thermometer aangeeft dat het onder de tien graden is? Dan heb je in Nederland nog wel een paar maanden die zwaar kunnen zijn. Speciaal voor de koukleumen onder ons: tips om het minder koud te krijgen.

Goed warm aankleden

Ja het is een inkoppertje. Maar, wel waar. Je kunt niet verwachten dat je met dunne handschoentjes, krappe enkellaarsjes zonder voering, een T-shirt en een dun jasje dat eigenlijk geen winterjas mag heten, het niet koud hebt. Dat is natuurlijk wonderen verwachten. Na zoveel jaar, weet jij wel beter toch?

Dus kleed je goed aan. Kies liever voor platte laarzen. Ten eerste heb je de enkels zo ook warm. En, je weet best dat als, door hakken de voeten een beetje naar voren worden geschoven, de tenen gaan knellen. Dat zorgt voor een minder goede doorbloeding.

Warm in stijl: ponchos en woonplaids

Je wilt het allemaal wel hip en gezellig hebben? Dat kan. Ponchos zijn warm en er zijn ook hele leuke hippe ponchos. Wil je het gezellig in huis? Kies dan voor warme woonplaids. Woonplaids zijn stijlvol én warm. Het zou bijna niet meer opvallen dat je een koukleum bent.

Goed eten

Ja, het is gewoon waar. Een beetje vetlaag zorgt voor bescherming tegen de kou. Dat scheelt. Het is ook vaak zo dat je het tijdens en na het eten al wat warmer hebt dan normaal. Wil jij dus als het koud is, toch wel wat zonlicht? Ga dan na het middageten even naar buiten. Dan valt de kou wel mee.

Helpt het allemaal nog niet genoeg? Koop dan bijvoorbeeld Warmhouders. Die houden tot wel 7 uur jouw handen warm. Vind je dit eigenlijk een softe oplossing? Misschien is het dan interessant om het boek van Wim Hof te lezen. Hij heeft onder andere technieken geleerd, waar hij gerust een tijdje in een bad met ijs kan zitten. Iets voor jou?

https://www.ecuafina.nl/nl/ponchos/