De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wel of niet trouwen

Hoewel het vroeger de standaard was om te trouwen, zie je nu steeds vaker dat mensen ook voor andere opties kiezen. Onder de alternatieven is een samenlevingscontract ook zeer populair. Wat is voor jou en jouw partner het beste? Lees hier over de voor en nadelen.

De verschillen in het kort

Er zijn vier opties: niks op papier zetten, een samenlevingscontract en een huwelijk of partnerschap. Bij een huwelijk moet je elkaar het ja-woord geven. Ook moet er altijd een rechter aan te pas komen als je wilt scheiden. Bij een huwelijk is naast scheiden het ook mogelijk om voor een scheiding van tafel en bed mogelijk. Je bent dan wel uit elkaar, maar volgens de wet ben je dan nog wel getrouwd. Soms is dit financieel de beste oplossing.

Bij een partnerschap hoef je geen ja-woord te geven. Een partnerschap wordt niet in elk land erkend. Bij een scheiding hoef je, als er geen minderjarige kinderen zijn, niet naar de rechter. Bij een samenlevingscontract heb je alleen rechten en plichten als je dit in het contract opneemt. Bij een huwelijk heb je automatisch een onderhoudsplicht naar elkaar toe.

Er zijn natuurlijk nog meer verschillen, lees daarvoor de informatie op de website van de rijksoverheid.

Trouwjurken outlet: bruidskledij Antwerpen

Als trouwen juridisch gezien de beste oplossing is, dan kun je natuurlijk een bruiloft houden. Wil je de kosten in de hand houden, maar er wel een geslaagd feest van maken? Kies dan voor een trouwjurken outlet. Als je bruidskledij in Antwerpen zoekt, vind je vast wel iets dat goed bij jou past.

Samenlevingscontract of niks op papier

Als je denkt dat een scheiding altijd zonder kleerscheuren is, dan kom je vaak bedrogen uit. Met een samenlevingscontract kun je wel wat dingen op papier zetten om de schade te beperken. Het is daarbij wel van belang dat je elk jaar de wijzigingen in de situatie ook in het contract aanpast. Anders krijg je als je uit elkaar gaat hier onenigheid over.

Niks op papier zetten is veruit het meest risicovol. Toch komt dit nog steeds veel voor. Zonde, want het kan voor veel narigheid zorgen.