De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Zo houd jij de vlinderstruik mooi!

Het is wat soms. Dan heb je ontzettend mooie struiken en na een paar jaar ziet het er niet uit. Dan hoor je ineens, dat je ze ook niet vaak genoeg en niet op het goede moment hebt gesnoeid. Groen in de tuin kun je niet zomaar laten groeien dus. Snoeien is goed, zeker voor een vlinderstruik. Tenminste als je het goed doet!

Vlinderstruik

De vlinderstruik is een prachtige struik die in menig tuin bloeit. De vlinderstruik heeft de Latijnse naam Buddleja davidii. Het is een plant uit de helmkruidfamilie. De vlinderstruik komt ook in het wild voor, maar meestal zie je de vlinderstruik als tuinplant.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn er regelmatig vlinders te vinden op de vlinderstruik. De vlinderstruik is er in verschillende kleuren: vlinderstruiken met roze, paarse of witte bloemen zijn veelvoorkomend. Maar, er zijn ook vlinderstruiken met gele bloemen. De bloemen lijken wel wat op seringen en men noemt ze daarom ook wel eens de herfstsering.

Mooi houden

Hoe houd je de vlinderstruik nu mooi? Ten eerste is het belangrijk om de vlinderstruik in het juiste gebied te plaatsen. Temperaturen onder de 15 graden trekken ze niet. Gelukkig komt het in Nederland meestal niet zover.

Het snoeien, dat is wel een belangrijk ding. Dit moet goed gebeuren. Het belangrijkste is om de struik te snoeien in het voorjaar, als de vorst voorbij is. Het liefst snoei je de struik tot zo’n 50 cm boven de grond. Dat ziet er dus behoorlijk rigorreus uit. Na de bloei moet je nog een keer snoeien, hier moet je niet zo ver snoeien. Er moeten wat takken blijven staan, voor bescherming tegen de vorst. Wat je wel kunt snoeien zijn de bruin geworden bloemen.

Sla je het een paar jaar over? Dan zal de struik mogelijk nooit meer mooi worden. De onderste takken gaan dan namelijk verhouten en daar zal dan geen blad meer komen. Dan krijg je dus alleen nog maar bovenin de struik bloemen.

Groenafval container

Klaar moet snoeien? Vaak moeten er in het voorjaar heel veel planten worden gesnoeid. Heb je een enorme grote tuin? Dan is het handig om een groenafval container te huren. Met een groenafval container heb je de boel dan ook weer mooi snel opgeruimd. Tip? Wil je een groenafval container huren? Regel dit dan op tijd. Containers kun je in heel Nederland huren. Wil je dus een container huren in Noordwijkerhout? Klik dan op de link voor de beste opties. 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/