De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Zo wordt je webshop een succes

Wil je graag een eigen bedrijf starten? Tegenwoordig gebeurt dat meer dan ooit. Zeker door de digitale ontwikkelingen gaat dit een stuk makkelijker en ben je zo je eigen webshop begonnen. Deze drie dingen helpen je alvast een beetje op weg.

Wees persoonlijk

Je moet je kunnen onderscheiden van de duizenden andere webshops die er zijn. Vaak zit er een verhaal achter de reden waarom jij een product verkoopt. Dit kun beschrijven in een persoonlijk bericht op je webshop. Misschien zit er ook wel een bijzondere boodschap achter de spullen die je verkoopt, bijvoorbeeld vinyl platen of oorbellen. Gebruik je speciale materialen of maak jij de producten zelf? Dit maakt jouw bedrijf bijzonder en hiermee wek je de interesse van kopers. Naast woorden kun je dit ook laten zien: zeg je dat je lef hebt? Maak dan opvallende foto’s of bedenk een gewaagde actie om je producten te promoten. Misschien is er ook wel een speciale vorm van fulfilment die helemaal bij jou past.

Professioneel uiterlijk

Als je zelf iets maakt wat je graag aan de man wilt brengen, hoef je daar natuurlijk niet meteen een hele webshop voor in te richten. Maar als je merkt dat je een niche in de markt hebt, mag je ook grotere plannen maken. Wat is er mooier dan geld verdienen met iets wat je echt leuk vindt. Misschien wordt je zo groot dat je ook moet gaan denken aan een andere vorm van fulfilment. Als je besluit dat te doen, kun je ook werken aan het professioneel ogen van je onderneming: denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, flyers, social media pagina’s en misschien wel een sticker met je bedrijfslogo op je auto. Hierdoor spreek je niet alleen je directe kring aan.

Fulfilment en logistiek

De logistiek wordt natuurlijk lastiger als je bedrijf groter wordt. Je producten moeten over een grotere afstand worden vervoerd en waarschijnlijk heb je uiteindelijk geen plek meer in je eigen huis om alles op te slaan. Informeer daarom bijvoorbeeld naar een opslagplaats of garagebox bij jou in de buurt waar je voor een lage prijs alles kwijt kunt. En wellicht wil je niet meer zelf je pakketjes de deur uit doen maar kijk je welke bedrijven het best aansluiten bij de wensen voor jouw fulfilment.

https://we-fulfil.nl/