De Dikke Graaf
Image default
Games

Is Karate geschikt voor kinderen?

 Je kind zag voor het eerst  “The Karate Kid” en oefent nu vliegende trappen en rent door het huis om hem te vragen zijn eigen karate-outfit te maken en zich in te schrijven voor de klas. Karate is nu een populaire sport voor kinderen. Veel dojo’s hebben meer karatelessen voor kinderen dan voor volwassenen. Karate is een vechtsport die voor iedereen toegankelijk is, en zowel jongens als meisjes krijgen karatelessen. Lees de volgende tips voordat u uw kind  naar de dichtstbijzijnde dojo brengt.

Is karate geschikt voor uw kind? Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u zich inschrijft voor een karateles voor kinderen. Karate in de echte wereld lijkt Miyagi niet te leren hoe ze jonge mensen moet ‘waxen’. Was alsjeblieft weg. Karate is een ongewapende krijgskunst, waarbij mensen hun lichaam gebruiken om hun tegenstanders te schoppen en te verslaan, en hun armen en benen gebruiken om defensief te blokkeren.

 Voordat je er te diep induikt, wil je er zeker van zijn dat je kind oud genoeg is om deel te nemen aan karatelessen. Op welke leeftijd moet je met karate beginnen? Een algemene vuistregel is dat de meeste dojo’s kinderen van 4 tot 6 jaar ontvangen. Karate voor peuters is misschien iets moeilijker te vinden, maar u kunt altijd de plaatselijke dojo’s bellen om meer te weten te komen.

U zult ook met uw kind willen praten over hoe de karatelessen eruit zullen zien. Moderne karatelessen kunnen verschillen van de karatefilms voor kinderen die ze hebben bekeken. Het gaat niet alleen om het maken van coole bewegingen met je blote handen of het breken van grenen blokken! Het kan handig zijn om uw kind een video van karate te laten zien en te laten zien hoe een karateles er echt uitziet. Dit is een video van Arashi Do Martial Arts die een typische karateles voor kinderen laat zien.

Aikido is een krijgskunst die zich richt op zelfverdediging en het terugvoeren van kracht naar de aanvaller op een nietschadelijke manier. Aikido is niet competitief en helpt kinderen respect voor zichzelf en elkaar te krijgen. Het kan een behoorlijke druk uitoefenen op gewrichten, dus wordt het soms niet aanbevolen voor jonge kinderen. Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst die zich richt op verschillende soorten snelle traptechnieken. Blokkades, gewrichtsblokkeringen, stoten, worpen, en takedowns worden nog steeds geleerd, maar met minder focus dan trappen. Taekwondo voor kinderen moet tegen het hoofd schoppen, dus het is aan jou om te beslissen of je vindt dat de beschermende uitrusting voldoende is om je kind  te beschermen.