De Dikke Graaf
Image default
Sport

Waarom zou je een massage gun kopen? Drie voordelen!

Een massage gun is een handig apparaat waarmee je een zelfmassage uit kan voeren. Deze apparaten worden soms in het Nederlands ook wel Massage Pistool genoemd, maar eigenlijk wordt de Engelse term het vaakst gebruikt. Je ziet dit apparaat steeds vaker voorbij komen. Zo zie je het op je tijdlijn van Facebook, op Instagram bij sport-influencers en sporters en op Tiktok in diverse grappige filmpjes. Deze massage apparaten zijn helemaal hot! Dat is ook vrij logisch. Het zijn hele fijne apparaten, waarmee je jezelf eenvoudig een massage kan geven. Het heeft ook veel voordelen. In de onderstaande tekst lees je over deze voordelen.

Spierknopen masseren

Met een massage gun kan je knopen in de spieren masseren. Je kent het wel: Je hebt te hard gesport, te lang in een verkeerde houding gefietst of een stijve nek na een nacht vast slapen. Deze problemen kan je goed verhelpen/verbeteren dankzij een massage gun. Een goede massage gun kan spierknopen goed masseren en de bloedsomloop weer herstellen. Hierdoor wordt de pijn snel minder en gaat deze soms snel weg. In ieder geval sneller dan gewoon de natuur zijn gang laten gaan!

Goedkoop in aanschaf (als je weet waar je moet zoeken!)

Een massage pistool hoeft zeker niet duur te zijn. Je kan deze kopen in verschillende soorten en maten. Als je voor een professionele versie gaat, mag je inderdaad diep in de buidel tasten. Bedragen van meer dan 300 euro zijn dan zeker niet gek (maar het zeker wel waard). Toch zijn er voor de gemiddelde sporter en mensen die even willen ontspannen met een zelfmassage voldoende apparaten onder de 100 euro. Je moet gewoon even massage apparaten vergelijken en weten waar je moet zoeken!

Voorkomt en verhelpt spierpijn

Spierpijn is een enorm vervelend iets. Een beetje spierpijn is vaak zo erg nog niet, maar meer dan dat is echt niet fijn. Je kan een massage gun gebruiken als pre-workout, maar ook om de pijn te verhelpen. Net zoals bij de spierknopen zorgen de kloppende massagekopjes dat de bloedsomloop verbetert bij de pijnlijke plekken. Een enorm voordeel dus van massage apparaten!

Leuk weetje: Soms heb je na het sporten niet direct last van spierpijn, maar pas een dag erna. Dit wordt ook wel verlate spierpijn of een spierkater genoemd. Een massage gun helpt hier ook goed bij.

https://www.365sport.nl