De Dikke Graaf
Image default
Games

Wat is het nut van krachttraining?

Fysiek

Krachttraining zorgt voor spieropbouw. Wanneer je dit voor een langere tijd doet scheuren je spieren, deze spieren moet je vullen met bouwstoffen (eiwitten) door deze eiwitten helen de spieren alleen dan groter dan dat ze al waren, dit kun je na een tijdje zien aan de buitenkant van je lichaam. Je spieren worden duidelijker en je ziet de massa. Krachttraining zorgt ook voor vet verbranding, tijdens het trainen verbrand je calorieën die nuttig zijn om af te vallen, na je training heb je een zogeheten after burn. Dit betekend dat je na de training nog steeds energie aan het verbranden bent. Wat weer kan lijden tot ververlies.

 

Mentaal

Wanneer je aan krachttraining doet kan dit positieve effecten krijgen op je mentale gezondheid. er komen stofjes vrij die jou gelukkiger maken in je leven. Maar niet alleen dat, wanneer je sport vergeet je ook even alles om je heen en ben je gewoon even lekker bezig zonder te lang over dingen na te denken. Je kan krachttraining dus ook heel goed gebruiken om van nare gedachten af te komen die in je hoofd omgaan. Zie het maar als een soort therapie.

 

Algemene gezondheid

Krachttraining is goed voor je algemene gezondheid, het maakt je sterker tegen ziektes, je botten en spieren vinden het fijn, net zoals je geest. Door de overheid wordt er aangeraden minimaal 2 keer per week aan krachttraining te doen. Dit omdat het erg goed is voor je lichaam en geest.

 

Waar krachttraining?

Krachttraining kun je echt overal doen, thuis, op werk, of in het bos. De meeste mensen sluiten wel een abonnement af omdat je dan een groot aanbod aan materialen hebt, bijvoorbeeld binnen in een sportschool waar veel materialen staan. Of bij een personal trainer voor personal training Enschede waar je ook een bootcamp in Enschede kunt volgen.