De Dikke Graaf
Image default
Tech

Haal alles uit je MakerBot Method met de geoptimaliseerde materialen

De MakerBot Method is een hoogkwalitatieve 3D printer, maar we weten allemaal dat je alleen met een 3D printer nog niet kunt printen. Daarom heeft MakerBot een geoptimaliseerd assortiment opgezet met allerlei materialen met hoge kwaliteit. Maar wat onderscheid het MakerBot filament t.o.v. van andere fabrikanten? Daar gaan we in dit artikel verder in detail naar kijken.

Breed assortiment

Om een bijpassend materiaal assortiment aan te bieden naast de MakerBot Method is het belangrijk om te weten dat er twee varianten van deze printer zijn, de standaard Method en de Method X.

Het grote verschil tussen de standaard Method en de Method X is de maximale temperatuur van het verwarmde bouwvolume. Voor de standaard Method is dit 60 °C en voor de Method X is dit 110 °C.

Deze hogere maximale temperatuur zorgt ervoor dat de Method X in staat is om met geavanceerdere materialen te kunnen printen. Met deze reden zijn de MakerBot materialen dan ook onderverdeeld of ze voor de Method of voor de Method X geschikt zijn. Daarbij kan de Method X zelfs de materialen die bestemd zijn voor zowel de Method als de Method X printen. 

Hieronder is de lijst van materialen die alleen voor de Method X te gebruiken zijn, echter is MakerBot steeds bezig het assortiment uit te breiden met allerlei nieuwe materialen. Neem gerust met ons contact op als je vragen hebt over de nieuwste materialen

  • ABS
  • ASA
  • PC-ABS
  • SR-30 (support materiaal)

Daarnaast zijn beide Method types uit te rusten met een Modulaire Extruder die bedoeld is voor het printen van composieten. Hoofdzakelijk kunnen hier koolstofvezel versterkte materialen mee worden geprint zoals Nylon Carbon Fiber. Maar ook volledig metalen onderdelen met BASF filament.

Hoge kwaliteit

De materialen van MakerBot voor de Method worden vervaardigd volgens exacte diameter- en kwaliteitsspecificaties. Dit zorgt ervoor dat je zeker bent van consistente materiaaleigenschappen. Naast de hoge kwaliteit van de materialen heeft MakerBot deze materialen ook uitvoerig getest op de Method zodat de printerinstellingen geoptimaliseerd zijn voor elk soort materiaal. Zo ben je altijd verzekerd van zorgeloos printen in de hoogst mogelijke kwaliteit. 

Verpakking

Het originele MakerBot filament is voorzien van een RFID-chip die informatie zoals materiaalsoort, kleur en resterende hoeveelheid materiaal naar de Method printer communiceert. De filament spoelen worden geleverd in een vacuüm verzegelde gemetalliseerde polyester zak zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt tot aan de opening. Ook na opening kunnen de spoelen weer terug in de hersluitbare verpakking worden opgeborgen zodat de materiaalkwaliteit hoog blijft. 

Conclusie

Mocht je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in de MakerBot materialen neem dan een kijkje op onze webshop. 3D Deskundige is namelijk sinds kort premium reseller geworden van MakerBot en wij kunnen jou gericht van advies voorzien en al jouw vragen beantwoorden.

https://3ddeskundige.nl/