De Dikke Graaf
Image default
Games

Wat moet ik weten over een rugmassage?

Een rugmassage verhoogt de bloedtoevoer naar de huid en de spieren. Het helpt pijn en stijfheid te verlichten. Een rugmassage kan problemen helpen voorkomen, zoals huidafbraak of doorligwonden.

Hoe geef ik een rugmassage?

U kunt lotion, cacaoboter, olie of lanoline gebruiken voor een massage. Doe een kleine hoeveelheid warme lotion of olie op uw handen. Wrijf uw handen tegen elkaar zodat de lotion gelijkmatig over uw handen wordt verdeeldd. Beweeg uw handen langzaam tijdens de massage om de persoon te helpen ontspannen.

Begin met het masseren van de rug bij de onderrug. Beweeg uw handen naar boven langs beide kanten van de ruggengraat, helemaal tot aan de schouders. Maak een cirkelvormige beweging terwijl u uw handen naar boven beweegt. Druk wat steviger met uw duimen terwijl u de cirkels maakt.

Beweeg over de schouders en begin langs de bovenarmen naar beneden te bewegen. Oefen minder druk uit als u naar beneden gaat. Vraag of u te veel of te weinig druk uitoefent tijdens de massage. Vraag de persoon om u te vertellen of hij pijn voelt op een bepaalde plaats. Voor een goede massage ben je bij dit bedrijf: Puravida massagesalon Enschede op de goede plek. Masseer een pijnlijke plek niet, of masseer het heel zachtjes. Breng indien nodig meer lotion aan op uw handen.

Wat moet ik nog meer weten over een rugmassage?

Controleer de huid van de persoon op pijnlijke plekken of roodheid voordat u met de massage begint. Gebruik goede lichaamsmechanica terwijl u de massage geeft. Dit zal helpen om de spieren van uw eigen rug, schouders en armen te beschermen. Stop met masseren als de persoon zegt dat hij gevoelloosheid of tintelingen in zijn armen of benen voelt. Voor meer informatie kan je terecht bij Puravida Welzijn – Massage in Enschede. Stop met het gebruik van lotion als dit uitslag of jeuk veroorzaakt.

Zorgovereenkomst: let goed op!

U hebt het recht om te helpen bij het plannen van uw zorg. Leer meer over uw gezondheidstoestand en hoe deze kan worden behandeld. Bespreek de behandelingsopties met uw zorgverleners om te beslissen welke zorg u wilt ontvangen. U hebt altijd het recht om een behandeling te weigeren. De bovenstaande informatie is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel bij het onderwijs. Ze is niet bedoeld als medisch advies voor individuele aandoeningen of behandelingen. Praat met uw arts, verpleegkundige of apotheker voordat u een medische behandeling volgt om te zien of deze veilig en effectief voor u is.

https://puravidawelzijn.nl/