De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

De Nederlandse borrelplank : Typische Hollandse borrelhapjes

Wanneer u in Nederland een borrelplank bestelt, kunt u verwachten dat er een verscheidenheid aan voedsel wordt geserveerd. Dit omvat vaak vleeswaren, kazen en verschillende soorten brood. Daarnaast serveren veel restaurants ook een selectie olijven en andere kleine gerechten. Als u op zoek bent naar wat inspiratie voor uw volgende borrelplank, lees verder voor een aantal ideeën! Een van de belangrijkste aspecten van een borrelplank is de kaaskeuze. Enkele populaire Hollandse kazen die je op een schotel kunt aantreffen zijn Gouda, Edam, en Maasdam. Deze kazen zijn allemaal tamelijk mild van smaak, zodat ze goed passen bij allerlei andere spijzen. Als je iets avontuurlijkers zoekt, kun je ook enkele van de meer unieke Hollandse kazen proberen, zoals geitenkaas of dropjes.

Behalve kaas is een ander hoofdbestanddeel van de Hollandse borrelplanken brood. Dit kan variëren van eenvoudig witbrood tot meer uitgebreide rogge- of volkorenbroden. Vaak wordt het brood belegd met smeersels als tapenade of mosterd. Als je iets hartigers zoekt, kun je ook borrelplanken vinden met plakjes ham of andere vleeswaren. En natuurlijk zou geen Hollands borrelplank compleet zijn zonder een selectie olijven! Deze worden meestal bij het brood en de kaas geserveerd, maar kunnen ook alleen worden opgediend.

Als het gaat om het combineren van je borrelplank met wijn, zijn er een paar verschillende mogelijkheden. Een lichte witte wijn is altijd een goede keuze, maar je zou ook een mousserende wijn of zelfs bier kunnen proberen. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, vraag dan je serveerder om suggesties. Met zo veel heerlijke mogelijkheden zijn Hollandse borrelplankjes zeker in de smaak te vallen bij elke menigte! Dus als je de volgende keer in Nederland bent,probeer ze dan zeker uit. Smakelijk eten!

Nederlandse kazen die op een hapjesplank worden geserveerd :

  • Gouda
  • Edam 
  • Maasdam
  • Geitenkaas 
  • Dropjeskaas

 

Brood dat erbij geserveerd mag worden:

-Wit brood 

Roggebrood 

-Volkoren brood  

Toppings voor op de broden 

 

-Tapenade 

Mosterd 

Wijnarrangementen 

 -Lichte witte wijn  

 -Mousserende wijn  

 -Bier 

Andere zaken die geserveerd kunnen worden 

 -Plakjes ham of andere vleeswaren  

 -Olijven  

Borrelplanken in Nederland zijn een geweldige manier om een verscheidenheid aan Nederlands voedsel uit te proberen! Dus als je de volgende keer in Nederland bent, vergeet dan niet een borrelplank te bestellen. En als je niet zeker weet wat je kunt verwachten, is hier een beknopte gids voor enkele van de populairste items die je op een Nederlands borrelplank vindt.

https://www.foodandwood.nl/perfecte-borrelplank/