De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

TENA incontinentiemateriaal bij urineverlies na een medische ingreep

Wanneer u moet worden geopereerd aan de blaas of de urinewegen dan kan het zijn dat u na de ingreep tijdelijk of permanent kampt met ongewenst urineverlies. In dat geval kan TENA incontinentiemateriaal uitkomst bieden. Als u matig of soms veel urine ongewild verliest vangt het verband dit op zonder dat het opvalt. De geur wordt gemaskeerd en het vocht wordt direct in gel omgezet. Doorlekken is op die manier praktisch onmogelijk. TENA incontinentiemateriaal is in verschillende vormen beschikbaar. U kunt kiezen voor een dun verband dat het formaat heeft van een inlegkruisje. Dit is bedoeld voor druppelsgewijs urineverlies. Als u grotere hoeveelheden urine verliest dan zijn er ook andere producten die een groot absorptievermogen hebben. Daarmee hoeft u zich op geen enkel moment ongerust te maken dat buitenstaanders wellicht merken dat u geen controle heeft over uw blaas.

Incontinentie bij ouderen

TENA incontinentiemateriaal wordt onder andere ook in verpleeghuizen gebruikt bij dementerenden of ouderen met lichamelijke gebreken die urineverlies geven. Als een oudere niet meer zelf kan aangeven dat een bezoek aan het toilet nodig is, dan is het dragen van incontinentiemateriaal noodzakelijk om een onaangename situatie te voorkomen. Met behulp van TENA incontinentiemateriaal wordt de oudere zo lang mogelijk in zijn of haar waarde gelaten. Daar komt bij dat het verzorgend personeel wat minder werk heeft want er hoeft niet steeds uitgebreid verschoond te worden. Omdat TENA incontinentiemateriaal uitstekend absorbeert ondervindt de drager nauwelijks hinder als er urine wegloopt. Deze wordt direct opgevangen en in een gel omgezet. Veel ouderen met dementie hebben heldere momenten waar ze beseffen dat er iets niet klopt. Deze worden minder pijnlijk als er goed incontinentieverband wordt gebruikt.

Handige incontinentiebroekjes

Naast inlegverbanden kunt u ook kiezen voor incontinentie broekjes zoals TENA Pants. Deze zijn heel comfortabel en hebben hetzelfde absorberende vermogen. Ze zijn ideaal als het gebruik van verbanden door de aard van de aandoening of na een operatie niet praktisch of misschien zelfs onmogelijk is. TENA incontinentiemateriaal wordt steeds doorontwikkeld en het bedrijf komt dan ook regelmatig met nieuwe producten. Die zijn allemaal bedoeld om het leven van mensen met urineverlies van welke aard dan ook een zo prettig mogelijk leven te kunnen bieden.