De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Beter slapen met een blauw licht filter bril

Toch nog even wat laatste werkmails doorlezen of beantwoorden, die ene Netflix serie snel kijken óf je social media-activiteit even bekijken. Je telefoon de hele dag door binnen handbereik hebben liggen en voortdurend berichtjes bekijken en versturen. Het zijn herkenbare dingen die je vast weleens doet vlak voordat je gaat slapen. Het beeldscherm is eigenlijk een vast onderdeel geworden van onze dagelijkse beslommeringen. Veel mensen kunnen dan ook niet zonder hun vaste televisiemoment of telefoon. Dit is best wel leuk, maar de keerzijde hiervan is dat je nachtrust makkelijk verstoord wordt. Het kijken op schermen vlak voor het slapen gaan, kan tot minder slaap leiden en uiteindelijk een lage concentratie en somberheid. Dit dien je uiteraard te voorkomen. Veel mensen kiezen er daarom steeds vaker voor om een blauw licht filter bril aan te schaffen. 

Wat is een blauw licht filter bril?

Blauw licht is vrijwel overal om je heen. Zo bevat de zon behoorlijk wat blauw licht, maar beeldschermen en tl-buizen bijvoorbeeld ook. Als je te veel te maken krijgt met blauw licht, denkt je lichaam dat het dag is en dat je dus niet hoeft te slapen. Je dient er dus voor te zorgen dat je niet altijd een blootstelling aan blauw licht hebt. Blauw licht kun je prima filteren door een blauw licht filter bril te gebruiken. De coating op het glas van een blauw licht filter bril neutraliseert als het ware het licht wat een beeldscherm bijvoorbeeld uitstraalt. Zo ook als je ’s avonds laat nog wat werk verricht achter de laptop. Door het felle licht van je laptop, moeten je ogen harder werken door te knijpen zodat ze scherp kunnen stellen. De blauw licht filter bril zorgt ervoor dat de lichtschittering vermindert. Je hoeft geen slechte ogen te hebben om een blauwe bril te dragen. Een blauw licht filter bril is niet op sterkte gemaakt, maar dit kan eventueel wel als je een oogafwijking hebt. De glazen met sterkte krijgen dan een soort van coating. Hierdoor kun je gewoon genieten van je favoriete films, terwijl je ogen worden beschermd tegen blauw licht. Dit is natuurlijk ideaal. 

Verminder vermoeide ogen

Het is aangetoond dat blauw licht je circadiane ritme verstoort en vermoeide ogen, hoofdpijn en zelfs je stemming kan beïnvloeden. Dat komt doordat blauw licht de melatonineproductie in de hersenen stimuleert, waardoor je je moe gaat voelen. Een blauw licht filter bril helpt dit schadelijke licht te blokkeren, zodat je ‘s nachts beter kunt slapen.

Bescherm je ogen

Een blauw licht filter bril is een goede manier om je ogen te beschermen tegen blauw licht. Blauw licht is schadelijk voor uw ogen en kan vermoeide ogen en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Door een blauw licht filter bril te dragen, beschermt je ogen tegen schadelijke invloeden!

  • Een blauw licht filter bril blokkeert de schadelijke straling die je ogen binnendringt wanneer je naar beeldschermen kijkt – waaronder telefoons, tablets, computers en tv’s. Het is aangetoond dat blauw licht negatieve effecten heeft op slaappatronen en de productie van melatonine onderdrukt (het hormoon dat onze hersenen het signaal geeft dat het tijd is om naar bed te gaan).

  • Het dragen van deze bril gedurende langere perioden kan symptomen van computervisie syndroom (CVS) zoals hoofdpijn of vermoeide ogen helpen verminderen. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar, zodat iedereen gemakkelijk iets kan vinden dat comfortabel genoeg is voor dagelijks gebruik!

Verbeter je productiviteit

Zo kan de blauw licht filter bril je helpen beter te slapen. De blauw licht filter bril  is ontworpen om schadelijk blauw licht te blokkeren dat uw hersenen alert houdt en je ervan weerhoudt snel in slaap te vallen. Wanneer je deze bril gebruikt voor het slapengaan, helpt hij je niet alleen sneller in slaap te vallen, maar zorgt hij er ook voor dat de kwaliteit van je slaap gedurende de nacht hoog blijft. Dit betekent dat wanneer het tijd is om wakker te worden in de ochtend, het niet lang zal duren voordat je jezelf verfrist en uitgerust voelt!

Brillen met blauwlicht filters zijn niet alleen nuttig om de productiviteit op het werk of op school te verhogen; deze technologie heeft ook veel voordelen voor de gezondheid. Het gebruik van dergelijke brillen kan zelfs stressniveaus verlagen door het cortisolniveau (het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de stofwisseling) gedurende de dag te reguleren.

Een betere nachtrust door een blauw licht filter bril

Het welbekende gebruik van allerlei beeldschermen vlak voordat je lekker wilt gaan slapen werkt averechts. Het blauwe licht wat een schermpje uitstraalt, zorgt ervoor dat je lichaam meer cortisol aanmaakt. Hierdoor word je juist energieker. Dit is natuurlijk niet lekker als je eigenlijk wilt gaan slapen. Het slaaphormoon melatonine wordt maar beperkt of vertraagd aangemaakt door het blauwe licht. Een fblauw licht ilter bril blokkeert in feite dit blauwe licht, waardoor je lichaam voldoende melatonine zal aanmaken. Hierdoor raak je vermoeid en uiteindelijk zul je beter in slaap kunnen vallen en een betere nachtrust hebben. Kun je dus niet ruim twee uur voordat je gaat slapen van je beeldscherm afblijven? Schaf dan een blauw licht filter bril aan, zodat je én die leuke Netflix serie kunt afkijken én daarna fijn in slaap kunt vallen. 

Een bril met blauwlichtfilter is een geweldige manier om je ogen te beschermen en je slaap en productiviteit te verbeteren.

 

https://slaaponline.nl