De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Douchen zonder (micro)plastic in de vorm van een shampoo bar

Die heerlijke zeepjes die je vroeger bij opa en oma vond in de badkamer. Nostalgisch, maar toch deden ze wel wat het moest doen. En de shampoo bar maakt weer helemaal zijn comeback.

De afgelopen jaren wordt er steeds meer aandacht besteden aan het terugdringen van plastic verpakkingen. U heeft dan ook vast weleens gehoord van de plastic soep. Moeder natuur is allesbehalve blij met al dat, niet biologisch afbreekbaar, plastic. Ook veel cosmetica bevat microplastic. Microplastic zijn hele kleine deeltjes plastic die terecht komen in de producten die wij vervolgens op onze huid gebruiken. En ook onze huid is daar niet blij mee.

Hoe schadelijk is microplastic?

Voor onszelf is er geen acuut gevaar, al zijn de lange termijn gevolgen nog niet bekend. Wel is bekend dat plastic stoffen bevat die schadelijk zijn. Echter omdat het gaat om microplastic zijn de gevolgen nog niet bekend. Wel is bekend dat de schadelijke stoffen in plastic een hormoon verstorende werking hebben.

Hoe krijgen wij microplastic binnen?

Onder andere via ons voedsel. Microplastic komt bijvoorbeeld ook voor in water, waar vissen in leven. Deze vissen belanden vervolgens op ons bord. Het komt dus al heel snel in een voedselketen terecht.

Gelukkig zijn er inmiddels al een hoop wetten en regels aan het produceren van producten het gebruik van plastic in dat proces. En ook zijn wij, de mens, ons steeds bewuster van het gebruik en terugdringen van plastic afval. De consumentenbond geeft aan dat maar liefst 74% van de ingevulde enquêtes zich zorgen maakt over zijn of haar gezondheid op het gebied van microplastic.

Wat kunt u zelf doen?

Het terugdringen begint natuurlijk met recyclen. De verpakkingen van onze shampoo bars zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar papier en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Door de keuze te maken voor een shampoo bar, in plaats van een plastic fles, inclusief de deeltjes microplastic in de shampoo, maakt u dus al een hele goede keuze! We hebben niet alleen shampoo bars, maar ook conditioner en body bars. Zo kunt u dus volledig plasticvrij douchen! Een shampoo bar gaat tot wel 80 wasbeurten mee en vervangt 3 plastic flessen!

Als we het dan toch even hebben over de voordelen van een shampoo bar, willen we ook graag delen dat de shampoo bars gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens op een milieuvriendelijke manier worden gewonnen. Er gaan geen bossen naar de vlakte, dieren ondervinden geen hinder van de winnen van de grondstoffen en de bars worden verzonden met de Fietskoeriers! De bars zijn allemaal vrij van parabenen, sulfaten en siliconen.

https://www.onlinedrogisterij.nl/