De Dikke Graaf
Image default
Tech

Samsung Note 20 ultra review

Dat Samsung bekend staat om hun segment met grote smartphones zal je vast niets verbazen. Een van die grote smartphones is de Samsung Note 20 Ultra. Wat valt er allemaal te vertellen over deze smartphone? Wat zijn de eigenschappen? In deze review van Trending.nl krijg je daar meer duidelijkheid over.

De grootte van de Samsung Note 20 ultra review

De Samsung Note 20 ultra heeft een 6,9 inch beeldscherm. Het is een van de grootse smartphones op de markt tot nu toe. Hij is wel wat dik en zwaar. Hierdoor ligt hij niet altijd even lekker in de hand. Het grote scherm is wel heel functioneel

De achterkant van de Samsung Note 20 Ultra is uitgerust met een mat glazen achterkant en heeft een frame van aluminium. Je kan hem kopen in het zwart en in het brons. Doordat het scherm ligt gebogen is, is het ontwerp prachtig en de afwerking evenzo.

Aan de voorkant zit een klein gaatje voor de selfiecamera. De camera aan de achterkant is wel wat groter, maar dat heeft een speciale reden. Later meer over de camera.

De S-Pen

De S-pen is toch wel iets dat de Samsung Note 20 Ultra onderscheidt. Deze pen is een slimme stylus met een zeer nauwkeurige digitizer. JE kan deze pen opbergen in de onderkant van de smartphone. Met deze pen kan je met het grootste gemak contracten ondertekenen, aantekeningen maken en snel een uitsnede van het scherm maken, waar je dan een screenshot van kan maken.

De camera review

De Samsung Note 20 ultra heeft een uitstekende camera. Je zal in geen van de reviews over deze telefoon iets slechts lezen over de camera. De camera steekt bij de Galaxy Note 20 Ultra uit, maar ook de kwaliteit van de camera steekt boven de rest uit. Met een 108 megapixel hoofdcamera, 12 megapixel groothoekcamera en een 12 megapixel zoomcamera die ook nog eens een 5x zoom functie heeft.

De kwaliteit van de foto’s die je maakt met de Samsung Note 20 Ultra is echt Ultra goed. De naam zegt het al. De foto’s hebben veel details en prachtige kleuren. Zelfs al zijn de zoomcamera ende groothoekcamera wel van mindere kwaliteit dan de hoofdcamera, toch scoren ze super goed.

In de avond kan je nog steeds mooie foto’s maken, maar er zijn camera’s bekend die dat beter kunnen dan deze camera. In het donker komen de foto’s met minder details uit de verf. En de witbalans wordt wat meer geel.

De camera filmt met 4k waardoor je mooie beelden krijgt. De frontcamera is er een van 10 megapixel. Veruit de minste camera op de telefoon. De selfies zijn niet heel detailrijk, maar hebben wel hele mooie kleuren en de portretmodus geeft ook hele mooie foto’s.

Conclusie

Zonder twijfel is de Samsung Galaxy Note 20 Ultra een hele fijne en goed telefoon. Met een Ultra goede camera. Het scherm zorgt voor een prachtige weergave van alle beelden. De bijbehorende S-Pen is de kers op de taart.  Vooral voor zakelijk gebruik is deze telefoon zeer geschikt.