De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Drie tips voor iedere hardloper

Hardlopen is anno 2021 een van de meest uitgevoerde sporten door de gemiddelde Nederlander. Dit komt omdat hardlopen ontzettend goed voor het menselijk lichaam is en daarnaast daadwerkelijk overal uitgevoerd kan worden. Het enige wat je nodig hebt zijn sportkleren en daarnaast een weg om over te rennen. Omdat hardlopen zo ontzettend populair en enorm toegankelijk is geven we je in deze blog enkele tips die jouw op weg kunnen helpen als beginnende hardloper.

Beginners pijntjes

Als beginnend hardloper kan je al snel tegen pijntjes aanlopen. Dit komt met name doordat je een voor jouw lichaam nieuwe beweging uitvoert en je dit misschien helemaal niet op de juiste manier doet. Probeer daarom voordat je begint video’s te kijken van het hardlopen om jouw potentiële fouten te achterhalen. Veel van de pijntjes kunnen opgelost worden door simpelweg in een andere houding hard te lopen. De houding is overigens ook belangrijk als je niet direct last krijgt van pijntjes. De pijntjes kunnen namelijk ook na verloop van tijd ontstaan en het veranderen van een houding wordt met de tijd lastiger.

Gevoelige knieën

Tijdens het rennen belast je de knieën enorm. Het is dan ook niet zo gek dat veel van de hardloopblessures knie gerelateerd zijn. Gelukkig kun je veel van deze problemen en pijntjes gemakkelijk oplossen door een kniebrace te dragen. Een kniebrace houdt de knie op haar plek en zorgt ervoor dat er een stuk minder wrijving ontstaat. Ben je op zoek naar een kniebrace? Kies dan voor het kniebrace online bestellen! Dit scheelt over het algemeen flink wat geld ten opzichte van het kopen van een kniebrace in de winkel.

Veiligheid

Als hardloper ben je natuurlijk te voet in het verkeer. Het is daarom ontzettend belangrijk om op jouw veiligheid te letten. Ga je bijvoorbeeld in het donker rennen? Zorg dan altijd voor verlichting en een reflecterende outfit. Zo zien overige verkeersdeelnemers je al ver voordat ze bij jou in de buurt zijn en minimaliseer je de kans op ongelukken. Daarnaast is het natuurlijk altijd raadzaam om hard te lopen op relatief drukke plekken. Hierdoor zijn er altijd mensen om jou heen en kun je niet zomaar in een confrontatie met een wildvreemde raken.