De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Jouw personeel beter inzetten? Zo doe je het!

Binnen een goede bedrijfsvoering is goed functionerend personeel essentieel. Hoe beter het personeel namelijk kan functioneren, hoe beter de werkzaamheden ook uitgevoerd zullen worden. Het is daarom als werkgever ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat het personeel ook in staat gesteld wordt om optimaal te functioneren. Ben je benieuwd hoe jij als werkgever dit kunt realiseren? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je namelijk meer over de manieren om jouw personeel beter in te zetten.

Trainingen

Het is essentieel om je personeel regelmatig trainingen aan te bieden. De trainingen zorgen er namelijk voor dat het personeel zichzelf en haar kwaliteiten beter leert kennen. Een training die we zeker kunnen aanraden is de training projectmatig werken. Hierin leert het personeel op een bepaalde manier naar werkzaamheden kijken. Je leert in deze training een opdracht als een project aan te vliegen en leert hoe je dit samen met je collega’s het beste kunt aanpakken. Daarnaast leer je in de cursus projectmatig werken ook hoe je deze theorieën toepast op projecten naast de werkzaamheden voor de werkgever. Zo kan het personeel hier thuis ook mee aan de slag voor de eigen projecten. Op deze manier laat je dus direct ook zien dat je het belangrijk vindt dat jouw personeel in haar privéleven kan groeien!

Geschikte werkplek creëren

De werkplek is essentieel als het gaat om prestaties. Hoe doelgerichter de werkplek namelijk is ingericht, hoe gemakkelijker het personeel hier ook kan excelleren. Denk hierbij aan het hebben van ergonomisch kantoormeubilair maar bijvoorbeeld ook aan voldoende ruimten voor ontspanning. Wanneer je moeite hebt met het inrichten van de werkplek, dan kunnen we je aanraden om hierover in gesprek te gaan met het personeel. Het personeel kan je in een oriënterend gesprek meer vertellen over de specifieke wensen en behoeften. Je hoeft hier natuurlijk niet voor de volle honderd procent in mee te gaan. Als je echter aan het personeel laat blijken dat je wilt meedenken en aanpassingen wilt doen aan de hand van de voorkeuren van het personeel, dan ben je al goed onderweg!