De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Waar is massage crème voor nodig?

Voor wie de massagewereld nieuw is is het nut van massage crème misschien een mysterie: een massage wordt toch met alleen handen uitgevoerd? Waarvoor heb je dan extra spul nodig? En het is een logische vraag aangezien massages ook wel eens zonder extra spullen worden uitgevoerd. Maar een massage crème maakt een massage toch een stuk aangenamer, dit doet doet het namelijk op verschillende manieren. Een massage crème zorgt ervoor dat de handen van de masseur makkelijker over het lichaam glijden, dit zorgt ervoor dat de massage voor de gemasseerde een stuk aangenamer aanvoelt. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de voordelen van massage crème.

Je wilt absoluut geen massage zonder crème.

Hoewel het zeker wel mogelijk is om een “droge” massage uit te voeren is dit absoluut niet aan te raden. Probeer zelf maar eens duwend over je eigen huid te wrijven. Voelt na een tijdje niet meer zo goed aan hè? Dat is waarom een crème nodig is bij massage. Het vermindert het onaangename deel van de massage, waardoor alleen de fijne delen van de massage overblijven. Ook heeft een massage crème een ander groot voordeel: het werkt namelijk ook als een moisturizer, waardoor de huid een stuk beter blijft.

Wat voor soorten massage crème bestaan er?

Nu heb je besloten dat je voortaan een massage crème gaat gebruiken, maar je vraagt je nu natuurlijk af wat voor crème je dan nodig hebt. Er zijn namelijk vrij veel soorten massage crème dus als je nog niet weet wat je nodig hebt kan het kopen ervan vrij intimiderend aanvoelen. Massage crèmes bestaan in verschillende soorten, er zijn crèmes met toevoegingen voor huidverzorging, aansluitend op de eerdergenoemde bij functie als moisturizer. Er zijn speciale crèmes voor sportmassages, en er zijn crèmes de huid warmer doen aanvoelen, dit kan aangenaam zijn voor de gemasseerde. Ook zijn er crèmes die minder snel uitdrogen, waardoor ze geschikt zijn voor langere massages.