De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Welke soort yoga past het best bij jou?

Ben je geïnteresseerd in Yoga maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je niet de enige! Er zijn namelijk zoveel varianten te vinden die vaak voorzien zijn van exotische namen. Maar wat is wat? En wat is nu de beste soort voor jou? Hopelijk ben je na het lezen van dit blog een klein stukje wijzer.

Hoeveel verschillende soorten Yoga zijn er?

Yoga is uitgegroeid tot een van de populairste hobbies op aarde. Het aantal verschillende soorten yoga is bijna niet meer te tellen. Je hebt bepaalde stromingen en stijlen en varianten die ook weer zijn onderverdeeld in meerdere varianten. Het gaat zelfs zo ver dat er tegenwoordig yogastijlen bedacht worden met attributen en dieren! Yoga met puppies? Puppy Yoga! Yoga met Alpaca’s? Alpaca Yoga! Yoga op een sup bord? Sup Yoga! Wij hebben ons best gedaan zoveel mogelijk varianten te vinden onze teller staat inmiddels op 40+! Dan zit er vast wel een vorm bij die jou bevalt toch?!

Wat is de beste yoga soort?

Met die tientallen yogavormen snap je misschien zelf ook wel dat er niet per se 1 yogastijl het beste is. Om antwoord op die vraag te krijgen zal je toch echt zelf een aantal soorten moeten uitproberen om zelf een oordeel te kunnen vellen. Wel kunnen we een bepaalde kant opsturen. Zo is yoga met dieren natuurlijk erg ongeschikt als je allergisch bent. Aerial yoga, Bikram Yoga en Ashtanga yoga zijn wat minder geschikt als je weinig ervaring hebt. 

Deze vormen zijn namelijk erg zwaar. Oefen bij voorkeur eerst met een beginners les Hatha Yoga waarbij je kunt wennen aan de vele verschillende poses. Mocht je graag aan een bepaalde vorm van Flow Yoga willen doen, dan kunnen we ook aanraden om eerst met een lesje voor beginners te starten. Check hiervoor altijd even de yogaschool.

De beste yoga houdingen voor beginners

Yoga draait om natuurlijk om houdingen (asana’s). Het aantal verschillende asana’s is niet te tellen. Toch zijn een aantal poses wel populairder dan anderen. Sommigen komen je misschien ook wel bekend voor! Neem bijvoorbeeld de Child’s Pose, deze is ideaal voor de onderrug en vermindert kans op blessures aan de rug. Heel fijn als je de hele dag in een stoel zit. Ook de halve maan is een van onze favoriete vormen. Deze komt jouw flexibiliteit ten goede en traint de rug, heupen en benen. Tot slot willen we de Krijger nog benoemen. Deze is goed te doen door iedereen van jong tot oud. Hiermee train je de mobiliteit van verschillende delen van het lichaam en ook de coördinatie krijgt een boost.

Wil je nu meer informatie over yogascholen of yogasoorten? Dan is Yoga Vandaag de perfecte plaats om informatie op te doen. Dit platform heeft alle yogaspots in Nederland voor ons verzameld. Daarnaast checken wij graag de kennisbank om wat te leren over onze favoriete hobby. De informatie die je daar kan vinden is te gek, zeker als yogi!