De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Een hoeslaken kopen: waar moet je rekening mee houden?

 

Het kopen van een hoeslaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden, en elk merk of elke detailhandelaar heeft mogelijk andere kenmerken in hun lakens. Bovendien zullen geen twee merken ooit hetzelfde product maken. Hoewel dit frustrerende factoren kunnen zijn bij het zoeken naar jouw perfecte hoeslakens, betekenen ze ook dat er geen gebrek aan opties is.

De maat van het bed voor het juiste hoeslaken

Het eerste waar je op moet letten is de maat van je bed. De meeste standaard lakens zijn 70 x 200. Dit zijn lakens voor een eenpersoons bed. Sommige bedden hebben een ongewone maat. Meet zowel je matras als boxspring op voordat je een hoeslaken aanschaft, zodat deze goed past. Heb je een tweepersoonsbed? Dan moet je natuurlijk een groter laken pakken. Deze zijn meestal 140 x 200 of 150 x 200.

De stof van het hoeslaken

De stof is een zeer belangrijke overweging voor elk hoeslaken. Sommige stoffen zijn beter in het behouden van hun vorm in de loop van de tijd, terwijl andere kunnen uitrekken. Evenzo zijn sommige stoffen meer ademend dan andere. Dit is een belangrijke overweging als je je hoeslakens gebruikt tijdens de warme seizoenen van het jaar. Stof die meer ademend is, kan warmteophoping voorkomen en je koel houden wanneer dat nodig is. Sommige stoffen zijn ook relatief gemakkelijk te onderhouden, terwijl andere speciale onderhoudsinstructies van fabrikanten kunnen vereisen.

Controleer de stijl van het hoeslaken

De volgende factor is stijl. Hoeslakens zijn er in verschillende stijlen, van effen tot gedessineerd en zelfs gestreept met een patroon. De stijl die je kiest hangt af van de look waar je voor gaat en je voorkeuren. Als je van basisstijlen en minimalistische ontwerpen houdt, probeer dan effen kleuren of eenvoudige patronen zoals strepen of stippen.

Kijk naar de levensduur van het hoeslaken

Je dient je ervan bewust te zijn hoe lang het hoeslaken meegaat. Sommige mensen zijn bereid om meer te betalen voor een hoeslaken van hogere kwaliteit dat langer meegaat dan een goedkoper exemplaar dat snel beschadigd raakt. Dit kan goed zijn als je je hoeslaken lang gaat gebruiken, maar het is nog steeds belangrijk om te weten wat voor soort kwaliteit je krijgt.