De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Factoren bij het vergelijken van internetproviders

Je bent klaar om een ​​nieuwe internetprovider (ISP) te vinden. Dat is geweldig. Voordat je echter je keuze kunt maken, moet je het internet vergelijken. Allereerst zijn er veel verschillende soorten ISP’s die variëren in termen van wat ze aanbieden en hoeveel ze kosten. Ten tweede biedt elke ISP verschillende snelheden en pakketten. Je zult je huiswerk moeten doen voordat je je aan een bepaald abonnement vastlegt. Ten slotte, en dit is misschien wel de belangrijkste factor, moet je kiezen welk abonnement het beste bij je behoeften past op basis van je budget en de behoeften van je huis of bedrijf.

Download snelheid

Downloadsnelheid is de snelheid waarmee gegevens van en naar je computer kunnen worden overgebracht. Het is belangrijk voor het streamen van video en gaming, maar ook voor het overzetten van grote bestanden. Downloadsnelheden worden gemeten in megabits per seconde (Mbps). Hoe hoger het getal, hoe sneller de snelheid. Dit zou de allereerste overweging moeten zijn wanneer je op zoek bent naar internet providers.

Upload snelheid

Uploadsnelheid is hoe snel je computer gegevens naar internet kan verzenden. Het is iets anders dan downloadsnelheid, die meet hoe snel je informatie van internet ontvangt. Uploadsnelheden zijn vooral belangrijk als je streamingdiensten zoals Netflix of Hulu gebruikt. Als je een lage uploadsnelheid hebt, duurt het langer voordat je apparaat inhoud terugstuurt naar deze services, wat resulteert in buffering en slechte afspeelkwaliteit. Om je uploadsnelheid te meten, voer je eenvoudig een internetsnelheidstest uit op een aanbevolen testsite. De resultaten kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het tijdstip waarop je test. We raden aan om indien mogelijk tijdens de piekuren te testen.

Latency

Latency is de hoeveelheid tijd die gegevens nodig hebben om van het ene punt naar het andere te reizen. Als je bijvoorbeeld een e-mail verzendt of een foto uploadt, is latency de tijd die je computer nodig heeft om de gegevens te verzenden totdat deze door de server zijn ontvangen. Latency is belangrijk voor realtime toepassingen zoals videochat, gaming en VoIP (voice over IP). Lage latency betekent dat er meer informatie per tijdseenheid kan worden verzonden. Dit is essentieel bij live-verbindingen.

Prijs

Prijs is een belangrijke factor bij het selecteren van een ISP. Je moet eerst naar de prijs kijken wanneer je een aanbieder kiest. Dit kan een goede indicator voor de kwaliteit. Helaas kun je prijzen niet vergelijken door alleen naar het maandtarief te kijken. Bij het vergelijken van prijzen moet je ook rekening houden met de duur van het contract en eventuele promotietarieven of kortingen die op dat moment beschikbaar zijn.

Wat kan Breedbandwinkel voor je doen?

Te veel betalen is sowieso nooit goed. Welke provider of internetabonnement je ook kiest, Breedbandwinkel biedt altijd de beste prijs. Omdat ze de grootste online vergelijkingssite zijn, kunnen ze onderhandelen met de aanbieders over het grootste aankoopvoordeel. Dit zie je terug in de cashback die je ontvangt als je online winkelt via deze website. Wanneer je bij Breedbandwinkel bestelt, ontvang je cashbacks!