De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

4 plekken die je moet bezoeken in Vietnam

Vietnam is een mooi en divers land. Je hebt minimaal een maand nodig om alle hoogtepunten te zien. Heb je niet veel tijd? Mis dan de volgende 4 plekken in Vietnam niet!

1. Ha Giang

Ben je een beetje avontuurlijk? Mis dan de Ha Giang Loop niet. Deze 4-daagse scooterrit in Noord-Vietnam is geweldig, rijdend door de meest indrukwekkende landschappen en overnachten bij de lokale bevolking. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Zelfs niet-scooterhelden kunnen achterop de zogenaamde Easy Rider meerijden. Er is ook de mogelijkheid om de tocht met de auto te maken, maar dit is natuurlijk minder avontuurlijk.

 

2. Halong-baai

Halong Bay is totaal anders dan Ha Giang, maar mooi is het zeker. In deze prachtige baai rijzen ongewoon gevormde rotsen op uit het helderblauwe water. Een meerdaagse Halong Bay-cruise is een must als je naar Vietnam reist. Passeer vervolgens onbewoonde eilanden, iconische vissersdorpjes en prachtige landschappen.

3. Ninh Binh

Ninh Binh wordt ook wel inland Halong Bay genoemd. Dat is juist! Bovendien zorgt een reeks vreemd gevormde rotsen voor een prachtig landschap. U kunt hier wandelen door de prachtige natuur of een boottocht maken op de rivier.

4. Hoi An

Hoi An is een heel andere plaats. Deze stad wordt ook wel “Lantaarnstad” genoemd. Vol met lampionnen, erg gezellig als het donker wordt! Het is een van de weinige steden in Vietnam die niet door oorlog is verwoest. Hierdoor is de oude charme bewaard gebleven.

Ben je van plan om naar Vietnam te gaan? Met de Reisroute Vietnam kun je nog veel meer mooie plekken in Vietnam ontdekken.

https://reisdroom.nl/