De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

6 Voorzieningen voor mobiele toiletten voor jouw evenement

Als je van plan bent om een evenement te organiseren, dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw gasten probleemloos naar het toilet kunnen gaan. Om ervoor te zorgen dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn, kun je mobiele toiletten inschakelen. Lees snel verder om meer te weten te komen over welke essentiële kenmerken de toiletten moeten beschikken om optimaal te functioneren en aan de behoeften van de bezoekers te voldoen.   

Handontsmettingsmiddel 

Ben je op zoek naar een volledig uitgeruste toiletwagen, dan is het belangrijk dat de toiletten voorzien zijn van handontsmettingsmiddel, zodat jouw gasten kunnen zorgen voor hun persoonlijke hygiëne en die van anderen. Handontsmettingsmiddel helpt namelijk om virussen en bacteriën te doden en de kans te verkleinen dat er ziektes worden verspreid op jouw evenement.  

Chemische ontgeuringsmiddelen

Wanneer tijdelijke toiletten veelvuldig worden gebruikt, dan beginnen ze al snel onaangenaam te ruiken als ze niet zijn uitgerust met een speciaal mechanisme om nare geurtjes te voorkomen. Het is daarom van belang om mobiele toiletten te voorzien van chemicaliën in de vuilwatertank, zodat de stank wordt weggenomen, ziektekiemen worden gedood en uitwerpselen snel afgebroken worden. 

Zorg voor voldoende toiletpapier 

Voor bezoekers die nodig een toilet moeten bezoeken, is er niets vervelender dan de afwezigheid van toiletpapier. Het is daarom belangrijk om extra rekening te houden met voldoende toiletpapier om de menigte op te vangen. Maak gebruik van wc-papierdispensers die meer dan één rol kunnen verdelen voordat ze opnieuw moeten worden bijgevuld. Op deze manier voorkom je dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het bijvullen van de dispensers. 

Voorzie de toiletomgeving van spiegels 

Een bezoek aan het toilet is een uitstekende mogelijkheid voor gasten om zich vlug op te frissen. Natuurlijk zijn spiegels een onmisbare voorziening om persoonlijke verzorgingstaken uit te voeren, zoals het aanbrengen van make-up of het in model brengen van het haar. Kleine spiegels zijn meer dan voldoende en passen zelfs in de meest compacte mobiele toiletten. 

Verlichting 

Verlichting is een aspect dat door velen gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Verlichting in mobiele toiletten is echter belangrijk voor overzichtelijkheid en comfort, helemaal als jouw evenement in de avond plaatsvindt. Zorg er dus voor dat je van tevoren nagaat of de mobiele toiletten over voldoende licht beschikken en maak aanpassingen indien nodig. 

Zorg voor toegankelijke toiletten

Om er zeker van te zijn dat iedereen het toilet kan bezoeken, is het belangrijk dat jouw evenement de beschikking heeft over toegankelijke toiletten die ook door mindervalide mensen bezocht kunnen worden. Dit soort mobiele toiletten zijn groot genoeg voor mensen in een rolstoel en kunnen gemakkelijk worden betreden met bijvoorbeeld een oprijplaat. Bovendien zijn dit soort toiletten van de binnenkant voorzien van speciale leuningen, zodat gevaarlijke of ongemakkelijke situaties zoveel als mogelijk voorkomen kunnen worden.