De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

De voordelen van golfen bij Pitch en Putt Strandhorst

Lijkt het u leuk om eens te golfen? In dat geval raden we u aan om naar Pitch en Putt Strandhorst te gaan. Daar kunt u namelijk golfen in een zeer fijne omgeving. Ook kunt u daar terecht voor aanvullende arrangementen. Na het golfen heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje. Het is leuk om te doen bij verschillende gelegenheden. Denk aan een familiedag, personeelsfeestje of een vriendenuitje. Maar wat maakt golfen dan eigenlijk zo leuk? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

 

Golf is goed tegen stress

Tegenwoordig kampen helaas veel mensen met stress. In onze maatschappij voelen veel mensen zich genoodzaakt om te presteren. Het is uiteraard mooi om in een samenleving met kansen voor iedereen te leven, maar tegelijkertijd kan dit resulteren in chronische stress. Uit onderzoek blijkt echter dat golfen stress kan verminderen. Daar zijn twee belangrijke redenen voor te geven. In de eerste plaats bent u tijdens het golfen veel aan het wandelen. Wandelen is goed voor het lichaam en het ontspant de geest. Daarnaast golft u altijd in een omgeving met veel natuur. Uit onderzoek blijkt ook dat natuur een rustgevende werking op uw brein heeft.

 

Geschikt voor alle leeftijden

Een ander voordeel van golfen is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Het is namelijk geen intensieve sport en daarom kunnen oudere mensen ook prima meedoen. Daarom is het ook leuk om bij familiefeestjes te doen. Ook loopt u tijdens het golfen zelden blessures op. Is iemand in de groep blessuregevoelig? Dan kan hij of zij prima meedoen.

 

Stimuleert het geheugen

Een ander voordeel van golfen is dat dit het geheugen stimuleert. Hoe ouder een mens wordt, hoe meer het geheugen aftakelt. Daarom moet u regelmatig activiteiten verrichten om uw geheugen te stimuleren. Bij golfen bent u genoodzaakt om strategisch te denken. Dit is goed om vergeetachtigheid tegen te gaan en het reduceert bovendien de kans op dementie.

 

Golfers leven gemiddeld langer

Vindt u het leuk om op deze aardbol rond te lopen? Dan raden we u ook aan om regelmatig te golfen, want uit onderzoek blijkt dat golfers gemiddeld gezien langer leven dan mensen die nooit golfen. Mensen die niet golfen hebben een lagere levensverwachting van gemiddeld vijf jaar! Uiteraard zijn hier wel enige kanttekeningen bij te plaatsen, maar er zit wel een kern van waarheid in.

 

Kom naar Pitch en Putt Strandhorst

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de voordelen van golfen. Lijkt het u leuk om eens te golfen? Neem dan contact op met Pitch en Putt Strandhorst.