De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Een auto van de zaak. Wat zijn de voordelen?

 

Ben jij een ondernemer en ben jij onlangs een onderneming gestart? Dan wil jij zeker het beste voor jouw bedrijf. Je kunt er voor kiezen om een auto van de zaak aan te schaffen. Maar, wat zijn nou eigenlijk de voordelen hiervan? In dit artikel vertellen wij jou meer over wat de voordelen zijn wanneer je een auto van de zaak aanschaft.

Versterk het imago van je bedrijf met een bedrijfsauto

Een eerste voordeel, is dat jij met een bedrijfsauto het imago van je bedrijf kunt verbeteren. Een mooie bedrijfsauto straalt immers professionaliteit en kwaliteit uit. Wanneer jij voor jouw baan fysiek contact moet hebben met de klant, zal jij wanneer jij bij de klant arriveert, een professionele indruk maken wanneer je uit een mooie, en goed verzorgde auto stapt. Ook wanneer je verschillende mooie bedrijfsauto’s voor het kantoor geparkeerd hebt staan, zal je aan bezoekers de boodschap geven dat zij bij een professioneel, betrouwbaar en goed lopend bedrijf zijn aangekomen. Zo kun je dus het imago van jouw bedrijf een boost geven, en dit zal een positieve invloed hebben op het verkrijgen van nieuwe klanten.

Een aardigheidje voor je medewerkers

Verder zal jij door een bedrijfsauto aan je medewerkers te schenken, niet alleen jezelf, maar ook jouw medewerkers erg blij maken. Aan een bedrijfsauto zitten namelijk verschillende praktische voordelen. Zo zullen de benzinekosten bijvoorbeeld door het bedrijf worden vergoed. Ook zullen de kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of nodige keuringen door het bedrijf worden gedekt. En daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om een wagen van de zaak te ontvangen. Zo zal je met een bedrijfsauto jouw werknemers blij maken, en kun je misschien wel wat extra loyaliteit winnen.

Een bedrijfsauto hoeft niet duur te zijn

Een auto van de zaak aanschaffen, is feitelijk een hele investering. Auto’s zijn immers niet goedkoop. Maar, er zijn ook manieren waarop je niet in een keer de hele geldsom hoeft uit te geven, en de auto dus in termijnen kunt afbetalen. Dit kan bijvoorbeeld met een financial lease. Wanneer je kiest voor een financial lease, zal je de auto tijdens de leaseperiode maandelijks met een vast bedrag afbetalen. Zo voorkom jij dat jij dus in een keer erg veel geld in een auto moet steken, terwijl jouw onderneming op andere vlakken ook investeringen nodig heeft. Met een financial lease kan dus ook de startende ondernemer een bedrijfsauto regelen, en tegelijkertijd zijn of haar vermogen in het bedrijf steken.

 

Met een bedrijfsauto zul je dus zorgen voor een beter imago en loyale werknemers. Daarnaast hoeft een bedrijfsauto niet duur te zijn, en kun je met een financial lease de auto maandelijks afbetalen. Een financial lease regelen is ook erg makkelijk. Je kunt snel online jouw financial lease berekenen.