De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Vakantie in Zuid-Spanje

Ga jij deze zomer lekker op vakantie, maar weet je nog niet waarheen? Een goede vakantie bestemming waar je in de zomer zeker veel zon zult zien is Zuid-Spanje. Aan de Costa del Sol zijn veel leuke plaatsen te vinden waar je van je welverdiende vakantie kunt genieten.

Torremolinos – Carihuela

Als je een vakantie van zon, zee en strand wilt beleven dan is Torremolinos een ideale bestemming. Je hebt daar voor ieder wat wils of je nu op een rustig gedeelte wilt genieten van je vakantie of je zoekt de gezelligheid in Carihuela op, het kan allemaal. Carihuela ligt naast Torremolinos en dit was voorheen een visserswijk.

Tegenwoordig zijn het de toeristen die voor de inkomsten zorgen. Als je ook eens een vakantie wilt vieren in dit kleinschalige dorp dan is een verblijf in hotel Pedro aan de boulevard een aanrader. Dit is een familiehotel met nette kamers waarvan de meeste uitzicht over zee hebben. Hotel Pedro is in het centrum van Carihuela gevestigd waardoor je nooit ver hoeft te lopen om ergens te eten of je boodschappen te doen.

Verblijf je liever in een appartement wat grootschaliger is dan is appartement Carihuela Park een goede optie. Dit appartement ligt op 100 meter van het strand en ook hier heb je alle horeca en de winkels dicht bij. 

Vakantie Nerja

De Costa del Sol is lang en er liggen veel mooie plaatsen aan deze kustlijn. Een plaats die ook erg leuk is om je vakantie te vieren is Nerja. Dit ligt wat verder van de luchthaven, maar is zeker een aanrader als je wilt genieten op het strand en lekker wilt eten.

Nerja staat bekend om de vele restaurants, de stranden en het balkon van Europa. Als je in Nerja bent moet je hier zeker gaan kijken het geeft je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. 

Verder zijn er meerdere bezienswaardigheden rondom Nerja te vinden zoals de Las Cuevas de Nerja (Grotten van Nerja) waar je zeker eens moet gaan kijken.