De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

Je huis versieren? Probeer dit eens uit!

Heb je binnenkort een feestje thuis? Dan wil je natuurlijk je huis wel zo mooi mogelijk versieren. Dit lijkt een eenvoudige taak, maar hoe dichterbij het feestje komt, hoe groter de uitdaging wordt. Je moet namelijk rekening houden met het thema van het feestje en je wilt het niet al te rommelig maken. Wij geven daarom in deze blog een aantal tips om jouw huis te versieren!  

Houd je aan het thema 

Bij een feestje is het belangrijk om je te houden aan het thema. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde kleurencombinatie zoals goud en wit of een tropische thema. Is je thema tropisch? Dan zorg je ervoor dat je de tropen naar huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan een decoratie palmboom en ballonnen in tropische kleuren. Is je thema liefde? Dan versier je je huis natuurlijk in het rood met prachtige rozenblaadjes

Versier de taart! 

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een lekker stuk taart. Je geeft je woonkamer een mooie boost wanneer je je taart presenteert op de salontafel. Vul deze tafel vervolgens met allemaal lekkere hapjes. Het voordeel is dat je vervolgens niet heel de tijd rondjes moet lopen om snacks en drankjes aan te bieden. En houdt ook hierbij in het achterhoofd, dat er rekening gehouden moet worden met het thema! 

Zoek inspiratie 

Het lastigste gedeelte van het versieren van je huis is natuurlijk het stukje inspiratie. Gelukkig zijn er ontzettend veel online tools om inspiratie op te doen. Wij adviseren om een Pinterest account aan te maken. Hier worden dagelijks duizenden foto’s gedeeld waar men inspiratie op kan doen. Je filtert heel eenvoudig in het thema waar je inspiratie voor wilt doen en je blijft al heel gauw minuten lang doorscrollen. 

Bezoek kringloopwinkels 

Het zal je nog eens verbazen wat voor leuke spullen er te vinden zijn in kringloopwinkels. Eigenlijk kan je hier terecht voor bijna alles! Je vindt er de tofste snufjes, de meest unieke decoraties en je weet van te voren nooit wat je kan verwachten. Dit maakt het tripje naar de kringloopwinkel ook alleen maar interessanter. Zorg wel dat je alvast inspiratie hebt opgedaan voordat je ook richting de kringloopwinkel gaat, omdat je wel een bepaalde richtlijn nodig hebt voor jezelf. 

Gebruik sfeerlicht 

Donkere dagen en speciale gelegenheden vragen om sfeervol licht. Je standaard basisverlichting is dus niet genoeg om je huis te versieren. Plaats hier en daar een mooie tafellamp en maak gebruik van dimbare lampen. Zo creëer je in elke hoek een knusse sfeer, zonder dat het huis te rommelig of druk wordt. Daarnaast is het ook handig om een aantal geurkaarsen toe te voegen. Deze geurkaarsen branden urenlang en zorgen ook nog eens voor een aangename geur in huis. Wel zo handig tijdens een druk feestje!