De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

Speelsheid maakt je leven leuker

In de drukte van het moderne leven vergeten we vaak om speels te zijn. Vroeger toen we kinderen waren bedachten we de gekste avonturen, het verzinnen van fantasierijke werelden en we genoten van ieder moment. Maar naarmate we volwassen worden, lijken we onze speelsheid te zijn vergeten. Toch is het belangrijk om speelsheid terug te laten komen in je leven, want dit maakt je leven een stuk leuker. In deze blog lees je waarom speelsheid je leven leuker maakt.

Speelsheid zorgt voor stressverlichting

De kracht van speelsheid is dat stress wordt verminderd en dat de spanning van het dagelijkse leven losser wordt. Dankzij speelsheid verplaats je de focus weg van je zorgen en problemen, want je vervangt de focus door speelse activiteiten uit te voeren. Met als resultaat dat je een gevoel van ontspanning en kalmte krijgt. Dit gevoel is prettig als je last hebt van veel stress en eindelijk een ontspannend gevoel kan krijgen.

Boost je creativiteit

Je krijgt een boost in creativiteit als je speelsheid toepast in je dagelijkse leven. Door op een andere manier te denken en je speelsheid erop los te laten vind je een nieuwe weg naar creativiteit. Je bent innovatiever en dit uit zicht in meer creativiteit. Door speels te zijn is je vermogen om creatief te denken versterkt en kun je nieuwe perspectieven ontdekken. Denk maar eens aan als je een kind een doos geeft. Kinderen maken hier een hele nieuwe beleving van en kunnen de doos zien als een auto of een ruimteschip.

Verbetering van je relaties

Door speelsheid in je leven te introduceren kan dit zorgen voor verbetering van je relaties. Samen lachen en spelen schept een gevoel van verbondenheid en plezier. Of het nu gaat om een gezamenlijk bordspel met je familie of een grap die je maakt met je collega’s op het werk. Speelsheid zorgt voor de verbetering van je relaties. Ook in de relatie met je partner. Zo kunnen jullie op zoek gaan naar een speelse date! Bekijk hier date ideeën zoals een speelse date.

Zo kun je speels zijn in je leven

Om meer speelsheid in je leven te hebben moet je heel eenvoudig speelsheid omarmen in je leven. Je bent er van bewust dat je speels wilt zijn en past dit ook toe. Dit doe je eenvoudig door elke dag tijd te maken voor plezier, zorg voor activiteiten waar je speels van wordt of die je leuk vindt om te doen. Zorg er ook elke dag voor dat je hebt gelachen. Lachen maakt het leven leuker en je voelt je een stuk beter na een goed potje gelachen te hebben. Durf ook eens iets geks te doen, anders dan anderen. Uiteindelijk zul je zien dat dit je leven écht een stuk leuker maakt!