De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

Vaste mindset versus groei mindset

Er zijn twee belangrijke soorten mindset: een vaste en een waarbij je jezelf toestaat te groeien. Een vaste mindset komt in feite neer op, het is wat het is. Een groei mindset is wanneer het brein nadenkt over wat je kunt doen om iets te verbeteren. Welke denkrichting heb jij? Als je dit weet, kun je doelen voor jezelf stellen om zelfs je stoutste dromen te bereiken.

Je mindset is iets dat groeit

Tijd is een gek ding, en met tijd komt verandering. Bij de mensen die blijven uitblinken en hun doelen steeds weer opnieuw bereiken, groeit hun mindset met hen mee. Naarmate je behoeften en wensen groeien en veranderen, groeit ook je mindset. Terwijl je misschien een persoon met een vaste mindset was, kun je groeien naar een persoon met een groei mindset.

Je mindset bepaalt je leven

Hoe je tegen dingen aankijkt en hoe je jezelf ziet, bepaalt je leven. Als je een positieve kijk op het leven hebt, zul je waarschijnlijk gelukkiger zijn dan iemand die het niet van de zonnige kant kan bekijken. Als je doelen voor jezelf stelt met een actieplan om door te zetten, zul je waarschijnlijk meer van je doelen bereiken dan iemand die dat niet doet. Je mindset kan alle aspecten van je leven beïnvloeden, van het stellen van doelen tot je humeur.

Als je mindset je niet bevalt, verander het

Als de manier waarop je problemen en obstakels benadert je diep van binnen niet bevalt, verander dan je manier van denken! Je mindset veranderen is iets dat een beetje werk vergt, maar je kunt het echt leren! Als je het soort persoon wilt zijn dat positief denkt of ambitieuzer is, kun je groeien in en leren van deze mindsets.

Niet alleen om grootse doelen te bereiken

Mindset is niet het soort ding waar de meeste mensen aan denken als het gaat om succes. Dit geldt ook niet alleen voor bedrijven! Dit geldt ook voor een gelukkig thuisleven, succesvol zijn in het lezen van alle boeken in je bibliotheek, en al die andere kleine en ogenschijnlijk onbelangrijke levensdoelen die je misschien hebt!

Wil je hier meer over lezen? Dat kan op deze website.