De Dikke Graaf
Image default
Sport

3 redenen om juist nu met kickboksen in Amersfoort te starten

Met het einde van het jaar in zicht is het voor veel mensen een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. December is niet alleen de maand van reflectie en een feestmaand, maar ook een maand waarin depressies schering en inslag zijn. Daarom is het goed om eens te kijken naar manieren om de donkere wintermaanden op een goede manier door te komen, bijvoorbeeld door te starten met een proefles kickboksen in Amersfoort Vathorst. Welke drie redenen gaan u overtuigen om dit vandaag nog te doen?

Lichamelijke inspanning heeft een positief effect op de mentale gesteldheid

De donkere wintermaanden vallen nog veel zwaarder wanneer u heel de winter achter de televisie doorbrengt. Juist stilzitten of letterlijk niets meer (willen) doen, zorgt ervoor dat u een depressie alle ruimte geeft. Zet uw lichaam daarom vooral aan het werk. Dit kunt u doen door te gaan wandelen, fietsen, of bezig te gaan met kickboksen in Amersfoort Vathorst, dan maken de hersenen zelf de stofjes aan die u nodig heeft om u wél opgewekt en vrolijk te voelen. Zeker met een regelmatig schema werkt dit op een zeer positieve manier.

Dé manier om u gewoon even lekker ergens anders op te focussen

December is de maand waarin tientallen dingen op de lijst met verplichtingen staan. Gaat u van de ene verplichting naar het andere feestje waarop u echt niet mag ontbreken, dan wordt u geleefd. Tijdens het kickboksen en het trainen draait het echter gewoon om u en kunt u doen wat u wilt om beter te worden of u even lekker te laten gaan tijdens de eeuwenoude vechtsport. Bijkomend voordeel: u heeft een mooi excuus om een aantal van die verplichtingen af te zeggen, omdat u een training op uw eigen planning heeft staan!

Alvast gestart voordat de ‘goede voornemers’ voor de deur staan

Het begin van het nieuwe jaar is een druk moment bij sportscholen en trainingscentra, omdat mensen met goede voornemens een paar keer gaan trainen. Schrijft u zich echter vandaag al in, dan bent u die stroom alvast voor en weet u zeker dat u alvast op een hoger niveau bent voordat deze mensen beginnen (en gezamenlijk na een korte tijd de handdoek weer in de ring gooien).

https://www.allroundtrainingcenter.nl/kickboksen-amersfoort-vathorst/