De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Webhosting: Fundamenteel principe bij het bouwen van een website

Tegenwoordig is het bouwen van een website eenvoudig en toegankelijker dan ooit tevoren. Een website kan om verschillende manieren worden opgericht. Denk aan een website opgericht die dient als webshop. Om welke reden dan ook, bij het oprichten moet rekening worden gehouden met een een aantal fundamentele principes die komen kijken bij het oprichten van een website. Een voorbeeld hiervan is website hosting. Het kunnen toepassen en begrijpen van webhosting is belangrijk aangezien dit een belangrijk onderdeel is bij het opzetten van een website.

Maar wat is website hosting en welke soorten webhosting bestaan er?

Wat is website hosting?

Webhosting biedt de mogelijkheid om online inhoud veilig op te slaan. Alle onderdelen waaronder data, afbeeldingen en video’s waaruit een website is opgebouwd moeten ergens worden opgeslagen. Bij webhosting wordt als het ware een deel van de webruimte op een server gehuurd om alles op te kunnen slaan. De server staat dag en nacht in verbinding met het internet. Bovendien staat de server in een datacenter die daarvoor dient waardoor het mogelijk wordt gemaakt voor mensen om een website te bezoeken. Er kan gekozen worden voor een webhosting services die ervoor zorgt dat de server actief is en die ervoor zorgt dat inbreuk op de beveiliging te voorkomen.

Soorten webhosting 

Er bestaan verschillenden soorten webhosting. Hieronder worden enkele soorten beschreven:

  • Shared Hosting: Shared hosting is de meest gebruikte vorm onder website eigenaren. Shared hosting houdt in dat een enkele server gedeeld wordt door meerdere gebruikers.
  • Virtual Private Servers (VPS): Vergeleken met de shared hosting, wordt de VPS niet gedeeld met andere gebruikers. De VPS fungeert als een volledig systeem dat alleen aan een enkele gebruiker is gewijd.
  • Cloud hosting: Cloud hosting is een ingewikkeldere vorm. Bij cloud hosting wordt een website gehost op een op een heel netwerk. Het netwerk word “cloud” genoemd.

 

https://deeweedee.nl/website-hosting/