De Dikke Graaf
Image default
Tech

De populariteit van het fotograferen met drones

Drone fotografie is populair

U ziet het steeds vaker dat er foto’s en video’s gemaakt worden met een drone. De fotofanaten willen door het gebruik van een drone de beelden die ze maken een nieuwe dimensie geven. Omdat de drones steeds goedkoper worden, zal de drone fotografie alleen maar toenemen. Wanneer u echt van plan bent om met een drone te gaan fotograferen, moet u een goede drone aanschaffen. Om goede foto’s te kunnen maken, is het belangrijk dat u niet een drone koopt van een paar tientjes in een speelgoedwinkel, maar doorspaart voor een goede drone.

De EU-regelgeving voor drones

Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk dat u weet wat u wel en niet mag doen met drone fotografie. Daarom is er vanaf 31 december 2020 de EU-regelgeving van kracht. U moet vanaf die tijd zorgen dat, als u met uw drone gaat vliegen, in het bezit bent van een EU-dronebewijs. U bent ook verplicht om u bij het RDW te laten registreren. De regelgeving geldt voor drones die zwaarder zijn dan 250 gram. U moet ook weten waar u mag vliegen met uw drone. U kunt het dronebewijs halen bij een door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen organisatie.

Examen voor het vliegen met een drone.

Voor de meeste drones die in de winkel worden gekocht is alleen het basisexamen nodig. Hierbij moet u 40 multiple-choice vragen beantwoorden. Heeft u echter een drone die tussen de 500 en 2000 gram weegt, moet u, voordat u mag gaan vliegen een vervolgopleiding volgen. De examens worden online afgenomen. Wanneer u het examen heeft gehaald, dan moet u het Europees Dronebewijs bij de RDW aanvragen.

Drone fotografie

Voordat u met uw drone foto’s kunt gaan maken, is het belangrijk dat u vooraf goed met uw drone oefent. Het valt in het begin niet mee om mooie foto’s met uw drone te maken. Voor het nemen van foto’s met uw drone zult u veel moeten oefenen. U moet spelen met de lijnen die u boven u heeft. Drone fotografie is een prachtige hobby, maar wees altijd voorzichtig en bekijk eerst waar u mag vliegen en fotograferen.

http://murekla.nl/