De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

De fashion trends van lente/zomer 2022

De verschillende fashion shows die het voorjaar en de zomer van 2022 voor ons voorspellen zijn in volle gang. Als we een kijkje nemen naar wat hier allemaal te zien was, dan zit er misschien nog wel een verrassing tussen. Natuurlijk zijn de fashion shows altijd wat overdreven vergeleken met het echte straatbeeld wat we zien, maar het geeft ons wel een beeld van wat we kunnen gaan verwachten in de nieuwe mode. Voor dit jaar is dat een interessante mix tussen de Y2K trends van jaren terug en wat meer klassieke mode.

Erbij of eruit

Twee hele interessante trends die je kan gaan zien het komende jaar, zijn de toevoeging van vele kralen en embellishments. Deze kralen en glitterende toevoegingen maken de wat simpele kledingstukken net weer uniek. Zo kan je een simpel jurkje bijvoorbeeld meer punk maken met wat stevige boots, of juist retro achtig door een puffer jas erboven te dragen. Tegenover de toevoeging van kralen, is er ook een interessante trend van cut-outs te zien. Eerder hadden we al ripped jeans, broeken waar expres gaten in gemaakt werden. Nu wordt dit doorgezet naar allerlei strakke jurken, mouwen van shirts en broeken. Een interessante throwback naar de Y2K trends.

Cowboy of juist classy?

Als we denken aan outfits met een beetje een cowboy of western flair, dan kom je al snel uit bij de fringes. Kleine sliertjes die met je meedansen als je je beweegt. Deze fringes zijn een grappige toevoeging bij bijvoorbeeld jassen, waardoor ze met je armen mee bewegen. Vroeger kwam je deze voornamelijk tegen aan de onderkant van spijkerbroeken, waar de stof begon te rafelen. Nu voegen we ze expres toe aan de bovenkanten van diverse jasjes en capes. Door het kleurenpalet van deze kledingstukken wat neutraler te houden, behoudt het de klassieke uitstraling, maar dan met een kleine twist.

Net niet helemaal zoals het hoort

We gaan dit jaar ook weer terug in de opvallende mis-matchende trends. Zo houden we het niet bij twists als fringes, gaten en kralen op de kleding, maar ook de opvallende prints komen weer terug. En dat niet alleen, de verschillende prints gaan met elkaar gematched worden tot een chaotisch en kleurig geheel. Opvallen, dat gebeurd op deze manier zeker. Of dit nou is met dierenprints of knalgele en groene tie dye, de combinatie van vrolijke prints en een zwarte jas, is helemaal de mode. Daar blijft het niet bij, ook de verfrommelde jurk is terug. Door de samenroeping van de stof, komt er een uniek model tevoorschijn.

Skin tight of oversized

Bij de jassen zien we een hele duidelijke neiging naar het dragen van lange, vaak leren, jassen. Een beetje oversized, maar op een manier dat het netjes blijft. Het grappige is dat we tegenover die oversized artikelen, ook juist een trend terug zien komen die elke centimeter van ons figuur weergeeft. Deze zogenaamde catsuits zitten strak en vormen zich om het lichaam heen. Door ze te combineren met een opvallende print of juist een oversized jack, krijg je een interessante dynamiek. Als je een fan bent van Prada of Pucci, dan kan je deze suits ook dragen in een interessante print.

Neutraal of juist kleurig?

De oversized trend is niet alleen maar bij de jassen weer naar boven aan het drijven, ook bij de matchende sets van broekpakken zien we dit. Wat wel heel duidelijk hier is, is dat de kleurkeuze hier wat neutraler is dan bij de andere kledingstukken. Omdat deze outfits ook geregeld gedragen worden voor op het werk of bijvoorbeeld een date, worden ze iets neutraler en meer casual gemaakt dan de catsuits. Door de kleuren te houden bij natuurlijke bruintinten of rustig wit en grijs, past het overal bij. Ook de niet-oversized matching sets zien we daardoor vooral in lichte kleuren. Niet alleen bruin, grijs of zwart, maar ook wat licht geel, oranje en soms een klein beetje kleur om het op te fleuren.

Iets kleins als statement

Omdat er altijd mensen zijn die het fijn vinden om een statement te kunnen maken, zullen we daar ook nog aandacht aan besteden. Het maken van een statement kan natuurlijk op allerlei manieren, maar wat is er nou beter dan het doen zoals de fransen? De berets zijn weer helemaal in, in verschillende kleuren. Een chique toevoeging aan de outfit, maar met een beetje persoonlijkheid erin vermengd. Ook leuk voor in de zomer, mix je oversized blazer eens met wat anders dan een blouse, en ga bijvoorbeeld voor een bralette eronder!

https://www.bestofamsterdam.com/nl/category/shoppen/