De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Gitaren Voor Professionals

Gitaren zijn altijd al een populair muziekinstrument geweest onder zowel professionele als amateur-spelers. Met zoveel verschillende merken en modellen op de markt kan het echter overweldigend zijn om de beste te kiezen die past bij jouw behoeften. Als professionele speler is het essentieel om een hoogwaardige gitaar te hebben die de eisen van live optredens en opnamesessies aankan. In dit artikel zullen we een nadere blik werpen op enkele van de beste gitaarmerken voor professionals. Wil je graag meer weten, kom dan langs in onze gitaarwinkel in Alphen aan den Rijn.

Fender

Fender is een begrip in de wereld van gitaren. Ze produceren al meer dan 70 jaar hoogwaardige instrumenten en staan bekend om hun kenmerkende geluid. Fender-gitaren zijn populair onder professionals vanwege hun veelzijdigheid en speelbaarheid. Enkele van de populairste modellen van Fender zijn de Stratocaster en Telecaster.

Gibson

Gibson is een ander iconisch merk dat al meer dan een eeuw gitaren produceert. Ze staan bekend om hun klassieke ontwerpen en rijke, warme tonen. Gibson-gitaren zijn gebruikt door talloze professionele spelers door de jaren heen, waaronder legendes als Jimmy Page en Slash. Enkele van de populairste Gibson-modellen zijn de Les Paul en SG.

PRS

PRS (Paul Reed Smith) gitaren zijn een nieuwkomer op de markt, maar zijn snel favoriet geworden onder professionele spelers. Ze staan bekend om hun oog voor detail en vakmanschap, evenals hun veelzijdige geluid. Enkele van de populairste PRS-modellen zijn de Custom 24 en de McCarty.

Ibanez

Ibanez is een Japans merk dat al meer dan een eeuw gitaren produceert. Ze staan bekend om hun snelle, slanke halzen en ontwerpen die geschikt zijn voor shredders. Ibanez-gitaren zijn gebruikt door enkele van de meest iconische gitaristen in rock en metal, waaronder Steve Vai en Joe Satriani. Enkele van de populairste Ibanez-modellen zijn de RG en de JEM.

Taylor

Taylor-gitaren staan bekend om hun hoogwaardige constructie en rijke, gebalanceerde tonen. Ze zijn populair onder professionele spelers vanwege hun speelbaarheid en consistentie. Taylor-gitaren worden vaak gebruikt in akoestische settings en zijn favoriet onder singer-songwriters. Enkele van de populairste Taylor-modellen zijn de 814ce en de 324ce.

Martin

Martin is een ander iconisch akoestisch gitaarmerk dat al meer dan een eeuw bestaat. Ze staan bekend om hun warme, volle tonen en aandacht voor detail. Martin-gitaren zijn gebruikt door enkele van de meest invloedrijke muzikanten in de geschiedenis, waaronder Elvis Presley en Johnny Cash. Enkele van de populairste Martin-modellen zijn de D-28 en de OM-28.

Gretsch

Gretsch-gitaren hebben een unieke klank die vaak wordt geassocieerd met rockabilly en countrymuziek. Ze staan bekend om hun holle body-ontwerpen en kenmerkende twangy tonen. Gretsch-gitaren zijn gebruikt door professionele spelers als Brian Setzer en Chet Atkins. Enkele van de populairste Gretsch-modellen zijn de White Falcon en de Country Gentleman.

Epiphone

Epiphone is een dochteronderneming van Gibson en staat bekend om het produceren van hoogwaardige, betaalbare gitaren. Ze bieden een breed scala aan modellen, van klassieke ontwerpen tot moderne shredders. Epiphone-gitaren zijn gebruikt door professionele spelers als John Lennon en Noel Gallagher. Enkele van de populairste Epiphone-modellen is de Les Paul Standard.

Rickenbacker

Rickenbacker-gitaren hebben een unieke klank die vaak wordt geassocieerd met jangly, popmuziek. Ze staan bekend om hun kenmerkende ontwerpen en heldere, klokkende tonen. Rickenbacker-gitaren zijn gebruikt door professionele spelers als Tom Petty en Peter Buck. Enkele van de populairste Rickenbacker-modellen zijn de 360 en de 620.

ESP

ESP is een Japans merk dat populair is onder heavy metal-gitaristen. Ze staan bekend om hun agressieve ontwerpen en high-performance speelbaarheid. ESP-gitaren zijn gebruikt door professionals als James Hetfield en Kirk Hammett van Metallica. Enkele van de populairste ESP-modellen zijn de Eclipse en de M-series.

Conclusie

Als professionele gitarist is het essentieel om een hoogwaardige gitaar te hebben die aan jouw behoeften voldoet. Gelukkig zijn er tal van geweldige gitaarmerken om uit te kiezen. Fender en Gibson zijn beide iconische merken met een rijke geschiedenis en een herkenbaar geluid. PRS, Ibanez en ESP zijn relatief nieuw op de markt, maar hebben snel een naam opgebouwd als favorieten onder professionele spelers. Taylor en Martin zijn beide gerenommeerde akoestische gitaarmerken die bekend staan om hun aandacht voor detail en kwaliteitsconstructie. Gretsch en Rickenbacker bieden elk een unieke klank en stijl die perfect passen bij bepaalde genres en speelstijlen. En tot slot is Epiphone een geweldige optie voor spelers die een hoogwaardige gitaar willen zonder de hoge prijs van een Gibson. Kies het merk dat het beste past bij jouw stijl en behoeften en geniet van het maken van geweldige muziek!

 

https://www.kauffmannsguitarstore.nl