De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Neon LED Strips – Al je vragen beantwoord

Neon LED Strips – Al je vragen beantwoord

Een LED strip neon is een soort LED strip dat in verschillende toepassingen wordt gebruikt. Deze LED strips zijn erg populair omdat ze zeer veelzijdig zijn en veel voordelen bieden. In deze blogpost beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over neon ledstrips.

Wat is een Neon LED-strip?

Een neon LED strip is een type LED strip dat gebruik maakt van speciale LED’s die een helder, Neon-achtig licht uitstralen. Deze LED’s worden vaak gebruikt in accentverlichting, taakverlichting en zelfs in sommige buitentoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan Philips Hue buitenverlichting.

Er zijn vele voordelen van het gebruik van een neon LED strip ten opzichte van traditionele gloei- of TL-verlichting. Neon LED strips zijn veel energiezuiniger, produceren zeer weinig warmte, gaan veel langer mee en bieden een breed scala aan kleuropties.

Wat zijn de kenmerken van een Neon ledstrip?

Neon LED strips hebben veel eigenschappen die ze uniek maken. Ze stralen een helder, gelijkmatig licht uit dat zelfs bij daglicht zichtbaar is. Bovendien zijn ze zeer energiezuinig en hebben ze een lange levensduur. Neon LED-strips zijn ook zeer flexibel, waardoor ze gemakkelijk op verschillende locaties te installeren zijn.

Wat zijn de voordelen van een Neon ledstrip?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van neon-LED’s. Ze zijn energiezuiniger dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat ze u geld besparen op uw energierekening. Ze gaan ook veel langer mee dan traditionele lampen, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen. Bovendien geven ze weinig tot geen warmte af, dus ze zijn veilig te gebruiken in gebieden waar warmte een probleem kan zijn. En tot slot bieden ze een breed scala aan kleuropties, zodat u de perfecte look voor uw ruimte kunt vinden.

Zijn Neon LED-strips duurzaam?

Ja! Neon LED’s zijn zeer duurzaam en kunnen een breed scala aan temperaturen en weersomstandigheden weerstaan. Ze zijn ook bestand tegen schokken en trillingen, zodat ze kunnen worden gebruikt in gebieden waar beweging of impact mogelijk is.

Waar kun je Neon LED strips toepassen?

Neon LED’s kunnen vrijwel overal worden toegepast! Ze kunnen binnen of buiten worden gebruikt, in residentiële of commerciële ruimtes. U kunt ze gebruiken om architecturale kenmerken te accentueren, looppaden of terrassen te omlijnen, of landschapskenmerken te benadrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke verschillende kleuropties zijn er?

Neon-LED’s zijn er in een breed scala aan kleuren, zodat u de perfecte look voor uw ruimte kunt vinden. Enkele populaire kleuropties zijn wit, blauw, groen, rood en geel. U kunt ook meerkleurenopties vinden waarmee u de kleur van uw lichten met een druk op de knop kunt veranderen met RGB LED verlichting!

Wat is het verschil tussen LED en standaard neonlampen?

LED staat voor light emitting diode, terwijl standaard neon gasontladingsbuizen gebruikt – wat betekent dat de ene minder elektriciteit gebruikt dan de andere, waardoor het efficiënter is. Gemiddeld gaat een Neon LED-strip ongeveer 50 000 uur mee, waardoor hij aanzienlijk langer meegaat dan traditionele lampen!

Zoals je kunt zien, zijn er veel redenen waarom je zou moeten overwegen om neon-LED’s te gebruiken in je volgende project. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele gloeilampen en hun brede scala aan kleuropties maakt ze perfect voor elke denkbare toepassing! Dus waar wacht je op? Geef LED strips vandaag nog een kans!

https://123ledstrips.nl/categorie/speciale-leds/neon-led-verlichting/