De Dikke Graaf
Image default
Wonen

4 technische snufjes voor in je huis

Er worden soms de gekste dingen uitgevonden, maar er zitten ook hele handige uitvindingen tussen die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken. Zo heb je ook van deze technische snufjes in huis, waardoor je een deel van je taken uit handen kunt geven aan technologie. Hieronder geven wij je vier technische snufjes voor in je huis. 

 

Planten verzorgen via een app

Planten zijn erg leuk als decoratie in huis, maar vergeet jij deze ook altijd water te geven? Je hebt tegenwoordig veel verschillende soorten apps in combinatie met een product die voor jouw je planten kunnen verzorgen. In de app kun je aangeven wanneer en hoeveel water je plant moet hebben. Alleen moet je eens in de zoveel tijd het product weer opnieuw vullen met water. 

 

Slimme koelkast

Je hebt ze misschien wel voorbij zien komen, de slimme koelkasten. Je hebt heel veel verschillende soorten, zo heb je koelkasten waarbij de lades in verschillende temperaturen zijn ingedeeld. Zo kun je je voedsel sorteren op de datum waarop het voedsel vers blijft. Ook zijn er koelkasten waar camera’s ingebouwd zijn, zo kun je als je in de supermarkt staat kijken wat je nog hebt staan in de koelkast en wat je nog moet meenemen.

 

Elektrische rolgordijnen

Rolgordijnen die je op afstand kan besturen is ook een technisch snufje die je kan helpen in jouw huis. Je kunt ze instellen via bijvoorbeeld een app op je telefoon of een afstandsbediening. Via de app kan je instellen wanneer de elektrische rolgordijnen open en dicht moeten. 

 

Schoonmaakrobot 

Als laatst hebben we de schoonmaak robot. Dit is niet een robot die op een mens lijkt, maar eerder een klein apparaat. Sommige schoonmaakrobots doen alleen stofzuigen, maar andere dweilen ook. Ze kunnen detecteren of ze ergens tegen aan gaan rijden en rijden hier vervolgens omheen. Zo maken ze je huis schoon. Wanneer ze klaar zijn, gaan ze weer naar hun laadstation.

Er worden soms gekke dingen uitgevonden, maar ook dingen waar je wat aan hebt. Zo heb je technische snufjes voor in huis die jouw kunnen helpen. Je hebt bijvoorbeeld een product in combinatie met een app die je planten water geeft, een slimme koelkast met verschillende temperaturen en een camera om in je koelkast zelf te kunnen kijken, elektrische rolgordijnen die je op afstand kunt besturen en een schoonmaakrobot die kan stofzuigen en soms ook dweilen om het huis voor je schoon te maken.