De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Hoe maak je jouw woning meer waard?

Hoewel de huizenprijzen de pan uit rijzen en zelfs de kleinste en oudste huizen veel geld waard zijn, is het nooit verkeerd om een aantal aanpassingen aan je woning door te voeren. Zeker niet als dat ervoor zorgt dat je woning nóg meer waard wordt. In dit artikel lees je 4 zaken die zorgen voor een waardevermeerdering van je woning.

1.     Creëer meer woonruimte

In woningen vind je vaak onbenutte ruimtes terug. Denk aan de zolder waar je dozen met spullen bewaart, een kelder die nooit iemand ziet of een hele grote tuin die voor de helft niet wordt gebruikt. Extra vierkante meters zijn goud waard; potentiële kopers kijken als eerste naar de beschikbare ruimte en of dat voldoende is voor ze. Schroom dus niet om een uitbouw te plaatsen of een vaste trap naar de zolder te maken.

2.     Plaats horren

Horren plaats je voor een raam of deur om insecten buiten te houden. Deze insectenwering is ook verkrijgbaar met pollengaas. Zo komen stuifmeel en andere fijne deeltjes het huis niet binnen. Ideaal voor de hooikoortspatiënten! Iedereen wil wel een woning zonder insecten en een woning waar je in de zomer kan zitten zonder de hele dag te niezen. Voor potentiële kopers is het dus een enorme luxe als er al horren op maat bevestigd zijn.

3.     Verduurzaam

Het energielabel krijgt een steeds grotere rol als we het hebben over de woningwaarde. In 2050 is het de bedoeling dat iedereen gasloos woont. Hoewel dat nog even duurt, is het goed om nu al bezig te gaan met verduurzaming. In eerste instantie omdat het beter is voor het milieu. Ten tweede omdat de kopers met twee linkerhanden graag hebben dat de woning helemaal verduurzaamd is, zodat ze daar zelf niet veel meer aan hoeven doen. Een nieuwe cv-ketel, dubbel glas en goede isolatie zijn enorm belangrijk. Als kers op de taart kunnen zonnepanelen ook niet ontbreken.

4.     Voorkom achterstallig onderhoud

Een woning dat er slecht onderhouden uitziet is niet erg aantrekkelijk. Het kan potentiële kopers het gevoel geven dat er verborgen gebreken zitten en dat ze veel moeten doen voordat de woning eindelijk bewoonbaar is. Daarom is het goed om achterstallig onderhoud altijd weg te werken. Denk aan een gevelreiniging of een likje verf op de kozijnen. Ook tocht is een enorme afknapper.

Bovenstaande zaken zorgen uiteraard voor een waardevermeerdering van je woning. Maar dat niet alleen; ze zorgen direct voor meer woongemak. Dat is hetzelfde als verhuizers inhuren als je gaat verhuizen, of voor de hulp bij wordpress website maken van je bedrijf. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger. Dus mocht je nog een poos in je huidige woning blijven wonen, zijn de bovengenoemde zaken zeker het oppakken waard!