De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Waarom steeds meer mensen raamfolie kopen

Waarom kopen steeds meer mensen raamfolie?

Dat komt omdat raamfolie een goed alternatief biedt tegen inkijk. Vooral nu het weer vroeger donker wordt en de lichten eerder aan gaan, merk je dat mensen het niet prettig vinden als mensen die buiten voorbij komen, bij jouw huis naar binnen zitten te loeren. Het is een eigenschap die bijna elk mens heeft. En laten we eerlijk zijn. Het is ook best wel eens leuk om bij een ander naar binnen te kijken. Maar zodra het bij jezelf gebeurt is dat natuurlijk veel minder leuk. Sterker nog, het is ronduit vervelend. Met raamfolie op je ramen kunnen mensen een stuk minder makkelijk bij je naar binnen kijken. Het ligt er natuurlijk wel aan welk folie je hiervoor gaat kopen.

 

 

Welk raamfolie zorgt ervoor dat er minder inkijk is?

Wij vinden zelf melkglasfolie en gezandstraald folie goede folies die inkijk werend werken. Bij beide raamfolies zie alleen nog wat kleur contouren van spullen die je direct achter het glas hebt staan. Bijvoorbeeld op je vensterbank. Zit jij een meter verderop languit op de bank? Dan ziet eigenlijk niemand dat. Dit verhoogt dus zeker je privacy. Maar het is wel zo dat het ook jouw zicht naar buiten af neemt. Dat moet je dus op de koop toenemen. Tenzij je voor one-way-vision-folie gaat waarbij jezelf nog wel naar buiten kunt loeren, maar andersom dus niet. Ook hier zitten kant tekeningen aan. Namelijk zodra het avond wordt en jij gezellig al je lampjes aan zet. Dan krijg je dus het effect dat het buiten donkerder is dan binnen, dan kunnen de mensen dus wel door die eenrichtings raamfolie heenkijken. Er bestaat geen betere optie. Dus als je al je ogen op raamfolie hebt gezet, dan is dit de beste optie.

Werken gordijnen niet beter tegen inkijk?

Niet persé beter. Kijk het grote voordeel van raamfolie is overdag dat je het daglicht van buiten toch nog naar binnen krijgt. Dat is met gordijnen veel minder het geval. Zeker als je voor verduisterende gordijnen hebt gekozen. Want dan is het in je woonkamer helemaal donker. Het is dus afhankelijk van wat jij belangrijk vindT? Wat daglicht overdag en geen inkijk? Dan is raamfolie waarschijnlijk de beste optie voor jou.

Waar koop je goedkoop raamfolie?

Goedkoop raamfolie koop je bij Praxis en Hornbach. Ook online zijn er diverse winkels die zich met zelfklevende folie bezighouden. Raamfolieonline is bijvoorbeeld zo’n webwinkel waar je naast raamfolie ook plakfolie voor meubels vindt. Wil je je ramen blinderen van je huis of auto? Dan hebben zij goede mogelijkheden en wordt het bestelde folie ook nog eens gratis voor je op maat gesneden.

https://www.raamfolieonline.nl/