De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Hoelang duurt het voordat je hoger in Google staat met je website?

Iedereen wil met zijn website hoger in Google komen en daarmee nieuwe klanten bereiken, maar hoelang kan het duren voordat je met je website hoger in Google komt? Zoals ik al wel vaker zeg in mijn blogs: daar is niet maar één antwoord voor. In deze blog ga ik je meer vertellen over de factoren die bepalend zijn hoelang het duurt voordat je betere posities hebt in Google. 

Google ads of Google optimalisatie?

Als je snel bovenaan in Google wilt komen, dan is dat zeker ook snel te realiseren. Dit kan je doen door gebruik te maken van de mogelijkheid om via Google Ads te adverteren op Google. Het voordeel is dat je met adverteren gelijk zichtbaar bent. Je betaalt per bezoeker en je stelt een maximaal bedrag in wat er per dag mag worden uitgegeven. Het nadeel is dat als je budget op is; je dus ook niet meer zichtbaar bent.

Google optimalisatie is het verbeteren van je website zodat je door Google organisch hoger in de ranking wordt geplaatst. Voordat je met deze methode hoger in Google komt ben je wel een tijdje verder. Daarnaast is dit een lastige materie aangezien je moet weten waar Google naar kijkt en wat de richtlijnen zijn! Weet je dit niet, dan is het helemaal niet verkeerd om hier een marketing bedrijf voor in te schakelen met kennis van zaken.

Concurrentie

Als we het hebben over zoekmachine marketing, dan is bij ieder online marketing bureau de eerste vraag: in welke branche zit je bedrijf? Dit heeft ermee te maken dat er branches zijn met heel veel concurrentie en branches met minder concurrentie. Hoe hoger de concurrentie graad hoe moeilijker het is om hoger in Google te komen en hoe langer het dus ook duurt.

Helpen er naast zoekmachine marketing andere marketing technieken ook mee aan een betere vindbaarheid?

Als we kijken naar bijvoorbeeld Social Media marketing, dan bereik je een doelgroep die je wilt trigeren om bij jou een product of dienst aan te schaffen. Dit zorgt voor meer bezoekers op je website, daarnaast kan je ook verwijzen naar bepaalde pagina’s van je website. Dus ja dit kan zeker helpen om je website beter vindbaar te maken. Vaak is het allemaal heel tijdrovend en is Social Media beheer uitbesteden een goede optie!

https://allinone-media.nl